İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Uzm. Dr. Nagehan Taştekin ve Uzman Özgür Velioğlu ile birlikte standı ziyaret ederek kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemi vurgulandı.

Her yıl Nisan ayının ilk haftasının Kanser Haftası olarak kutlandığını ifade eden Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, kanserin vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile karakterize olan bir hastalık grubu olduğunu söyledi.

Dr. Değirmencioğlu, "Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir. Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Yeni yayımlanan dünya kanser istatistiklerine göre, ölüm nedenleri arasında kanser ilk sırada yer almaktadır. Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser önlenebilir bir hastalıktır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve yapılacak taramalar ile erken teşhis imkanlarının olması kanserle mücadele için yapılan çalışmaları daha da önemli kılmaktadır. Kansere karşı alınacak önlemlerde temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda ülkemizde her yıl Nisan ayının ilk haftası, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiştir" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanser konusunda eğitimlerin verildiğini ifade eden Değirmencioğlu, İl Sağlık Müdürlüğü olarak temel hedeflerinin toplumda farkındalık oluşturarak, kanser vakalarının azaltılabilmesini sağlamak olduğunu aktardı.
 
Editör: TE Bilişim