İnternet üzerinden satılan zayıflama, cinsel gücü artırıcı gibi değişik ilaçların satıldığını, bunlara itibar edilmemesini isteyen Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk yaptığı açıklamasında, “Vatandaşlarımızın bu tür internet sitelerinden ilaç almasınlar, doktora gidip eczane aracılığıyla ilaç almaları kendi sağlıklarına faydalı olur.” dedi.

Konuyla ilgili yasal düzenleme olmamasından yakınan Başkan Nihat Öztürk, "Vatandaşlarımızın sağlığını çok ciddi bir şekilde tehdit etmektedirler. Zaman zaman bu ilaçlardan ölümlerde olabiliyor. Hatta öyle ki Türkiye’de normal bulunan ilaçları bile internet üzerinden yüksek fiyata satıyorlar. Türkiye Eczacılar birliği olarak bu internet sitelerini şikayet ediyoruz. Yaklaşık 1093 site şikayet edildi, bunlardan 416 internet sitesi mahkeme kararıyla erişime engellendi. Vatandaşlarımızın sağlığı için bu konuda her zaman çok duyarlı ve kararlı bir şekilde bu tavrımızı devam ettireceğiz.

Vatandaşlardan ricamız bu tür sorumluluğu olmayan, ne tür şekilde saklandığı kaçak olan ilaçlardan kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü neticede zarar göreceği ilaçlarla ilgili karşısında sorumluları bulamayacaklar. Vatandaşlarımızın doktora giderek eczanelerden alırlarsa ilaçlarını kendilerine daha çok fayda olacaktır.” ifadelerini kulandı. 
Editör: TE Bilişim