İl Sağlık Müdürlüğü sertifikalı ilkyardım eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Bu yılın 9. eğitim programı; 24-26 Eylül 2013 tarihleri arasında, İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitim salonunda gerçekleştirildi.

            

Eğitim programı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına da sertifikalı temel ilkyardım eğitimi verildi ve tüm katılımcılar eğitimin son günü yapılan sınavlarda başarılı olarak “İlkyardımcı Kimlik Kartı” ve “Temel İlkyardım Sertifikası” almaya hak kazandılar.

Sertifikalı ilkyardım eğitimleri hakkında, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Alirıza ERDOĞAN şu açıklamayı yaptı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hazırlanan; 18 Haziran 2013 tarih ve 28681 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik”in 11. Maddesinde (2) İşveren, ilkyardım konusunda 22/5/2002 tarihli ve 24762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliği esaslarına göre destek elemanı görevlendirir.” hükmü mevcuttur ve İlkyardım Yönetmeliğinin “ilkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı” konulu 16. maddesinde de; tüm kurum ve kuruluşlarda asgari olarak istihdam edilmesi zorunlu ilkyardımcı sayıları verilerek, ilkyardımcıların anılan yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş ilkyardım merkezlerince düzenlenen eğitimlerde başarılı olup en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikasına sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir. İl Müdürlüğümüzce; hem kamu kuruluşlarının hem de özel şirketlerin sertifikalı ilkyardım eğitimi talepleri, ilgili mevzuat uyarınca değerlendirilip; eğitim programları düzenlenmeye devam edilmektedir. “





Editör: TE Bilişim