Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan Eker, yoğurt ile ilgili gündemi en çok meşgul eden sorulara yanıt verdi… 

·        Evde yaptığımız yoğurt mu, hazır yoğurt mu daha sağlıklı?

·        Hazır yoğurtlar neden ekşimiyor?

·        Hazır yoğurt neden bozulmaz?

·        Hazır yoğurtta koruyucu madde kullanılıyor mu?

·        Sokak sütünü kaynatıp kullanmak sağlıklı mı?

Yoğurt hakkında toplumun yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, ev ve hazır yoğurt ile ilgili toplumsal kaygılara yanıt verdi…

UZMANTV'de hazır yoğurt ile ev yapımı yoğurdun arasındaki farkları, hazır yoğurtların neden daha uzun süre dayandığını ve hazır yoğurtların ömrünün uzatması için koruyucu madde kullanılıp kullanılmadığını anlatan Ahmet Eker, uzman olmayan kişilerce yapılan açıklamaların toplumu yanlış ve tehlikeli beslenmeye yönelttiğini ve çeşitli kaygılara sebep olduğunu ifade etti.

Süt ve süt ürünleri konusunda tüketicilerini 37 yıldır kalite ve tazelikle buluşturan Eker Genel Müdürü Ahmet Eker, yoğurtların dayanma süreleri ve tatlarının hammadde kalitesi,  uygulanan teknoloji,  hijyenik kurallar, ambalaj şekli ve saklama koşulları gibi birçok faktöre bağlı olarak değiştiğini vurguladı.

Ev yoğurdunun ekşidiği, ancak endüstriyel yoğurdun katkı ve koruyucular nedeniyle ekşimediği şeklindeki endişelere de yanıt veren Ahmet Eker, “evde yapılan yoğurdun ekşimesi o yoğurdun doğal olduğunun göstergesi gibi anlatılmaktadır. Oysa ekşime yapılan bazı hataların sonucudur. Hijyen koşullarının tam olarak sağlanmaması sütün eskimesini hızlandırır. Çünkü hammadde kalitesi, ürünün kalitesi ve dayanma süresi ile direkt ilişkilidir” dedi.

Yoğurt ile ilgili gündemi en çok meşgul eden soruların yanıtlarını aşağıdaki videolardan  öğrenebilirsiniz:


Editör: TE Bilişim