Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden temin edilen cihazların kurulumu yapılarak hastaların hizmetine sunuldu.

Hastaneye alınan yeni tıbbi cihazlar ile ilgili konuşan Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın;  ‘’Hastanemiz hızla tıbbi cihazlarımız ile büyümeye ve gelişmeye devam etmekte olup, hastaların yerinde tedavilerinin sağlanarak il dışı sevklerin son verilmesi amacıyla her geçen gün yeni bir tıbbi cihazlarla donatmaya devam ediyoruz. Bilgi, tecrübe, tıbbi alt yapımız ve hizmet kalitemizle birinci önceliğimiz hastalarımızın beklenti ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktır.’’ dedi.

Günaydın; “Son altı ayda hastanemize sağlık bakanlığı hudut sahiller genel müdürlüğünden alınan cihazlar;  Göz mikroskobu, Kulak mikroskobu; (Niğde’de artık kulak ameliyatları sevk edilmeyecek), Ortopedi mikroskobu; (Atroskopik kule ve C Kollu Skopi), Üç adet kapalı ameliyat monitörü, Beyin cerrahi mikroskobisi,  Bronkoskopi cihazı; Bronkoskopi cihazıyla ağızdan geçerek hem sağ hem de sol akciğerin havayollarını ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyoruz. Bu sayede akciğerin havayollarında herhangi bir tümör/kötü kanser oluşumu var mı onları değerlendirebiliyor varsa onlardan parça alabiliyoruz. Özellikle hastanın akciğerlerine yabancı bir cisim kaçması durumunda havayollarının tıkanması sonucu ölümcül sonuçlar doğabiliyor. Erişkin hastalar bunların birçoğunu öksürerek çıkarabilmelerine rağmen çocuklarda bu durum çok daha ciddi seyredebiliyor. Çocuk hastaların havayollarının da dar olması dolayısıyla akciğere kaçan kuruyemiş, diş, yemek ve şeker parçaları vs. havayollarını tamamen tıkayarak ölüme kadar varabilen sonuçlar doğuruyor. Bu gibi durumlarda hastaya dakikalar içerisinde müdahale edilip havayollarının açılması gerekmekte.  Bu cihaz sayesinde akciğerdeki o yabancı cisimleri çıkarabiliyoruz. Hayat kurtarıcı özelliği olan bu cihazın kurulumuyla hastanemizde bu işlemleri yapmaya başladık.  Daha önceden bu tür hastaları il dışına sevk ediyorduk artık sevk gereği kalmadı. Klinik ABR cihazı; Hastanemizde KBB-Odyoloji polikliniğinde klinik ABR cihazı eksikliği sebebiyle hastalar çevre illere sevk edilmekteydi. Hastalarımızın sevkini ve mağduriyetini önlemek için hastanemize Klinik ABR cihazı alımı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim