Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yeni nesil teknolojiye sahip 64 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazı hizmete sunuldu.

Yeni Alınan cihazla ilgili Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın: "Hastanemizde Yeni kurulan tomografi cihazı ile birlikte mevcut 16 kesitli tomografi cihazı en çok tomografi isteminin yapıldığı acil servise kurulumu yapılarak, tüm fiziksel alanları yenilenmiş, hastaların uzun mesafelere taşınma zorunluluğu da önlenmiştir. Yeni tomografi cihazı sağladığı 3 boyutlu görüntüleme özelliği ile başta trafik kazaları, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca 8 kat daha hızlı çekim yapma özelliği ile hastaların tanı ve tedavi süreçleri en kısa sürede yapılmaktadır. Yeni nesil tomografi cihazı özellikle düşük doz radyasyon uygulama özelliği ile hastalarımız daha az radyasyona maruz kalmaktadır. 75 cm en geniş gantri açıklığı ile özellikle kapalı alan korkusu olan ve bu nedenle işlem yapılamayan hastalarda çekim işleminin daha başarılı bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Ayrıca obez hastalarımız için 300 kg taşıma kapasiteli hasta masası ile teşhis ve tedavi olanağı da sunmaktadır.

Hekimlerimizin tedavi ve uygulama alanlarının genişlemesiyle, sağlık kurumlarımıza alınan yeni cihazların ileri teknolojiye sahip cihazlar olmasına dikkat edilmektedir. Bu durum hekim uygulama ve tedavilerinde başarı oranının artmasına, birçok hastanın tedavisinin il dışı sevke gerek duymadan hastanemizde yapılması sağlanmaktadır." dedi.

Editör: TE Bilişim