Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Polikliniğinde bebeklerin işitme testine tabi tutulması için ABR Cihazı ile hizmet verilmeye başlandı. 

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yardımcı Doç. Dr. Bilal Günaydın açıklamada işitme sinirinin ve beyin sapı işitme yolunun fonksiyonunu ölçen ABR Cihazı'nın Hastanesi'nde hizmet vermeye başlamasıyla, hastanedeki işitme testi uygulamalarının daha kapsamlı bir şekilde yapılabildiğini belirten Günaydın "ABR Cihazının hizmet vermeye başlaması ile hastaların ABR cihazı bulunan bir merkeze sevk edilmesi sorununun çözümlendiğini ifade etti.

Günaydın "Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Yeni Doğan İşitme Taraması Programı'nın yaygınlaşmasıyla birçok bebeğin taburcu olmadan ya da doğumdan sonraki ilk bir ayda işitme tarama testleri yapılmaktadır. Yeni doğan işitme taraması programını temel amacı ülkemizde her yıl doğan işitme kayıplı bebeklerin tanısının erken konması ve rehabilitasyonunun sağlanmasıdır. ABR cihazı ile yapılan işitme testi, yeni doğan bebeklere ilk bir aylık dönemde yapılan işitme testinden sonra gerekli görüldüğü durumlarda uygulanması gereken daha ileri bir testtir. ABR cihazı işitme testi, yapılan ilk tarama testinde şüpheli görülen durumlar, ailede kalıtsal işitme kaybı hikâyesi olanlar, bebeğin doğumdan sonraki aldığı ek tedaviler (yoğun bakım, fototerapi), annenin hamilelikte geçirdiği rahatsızlıklar gibi risk faktörleri durumlarında yapılmaktadır" dedi.
 
Editör: TE Bilişim