Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bilal Günaydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Haziran'dan itibaren randevusuz hasta kabul edilmeyeceğini söyledi.


İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Bilal Günaydın, koronavirüs salgını tedbirleriyle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.


Vatandaşların maske kullanımına, sosyal mesafeye ve temizliğe dikkat etmeleri gerektiğini belirten Dursun Koç, "Bugüne kadar rahatlıkla yönetebildiğimiz koronavirüs sürecini bundan sonra da rahatlıkla yönetebileceğiz. Sağlık ekibimiz ve alt yapımız oldukça iyi durumda. Bu anlamda oldukça avantajlı bir iliz. Şehirler arası seyahat ne kadar az olursa il adına da risk o kadar az olacak" dedi


Hastane Başhekimi Bilal Günaydın ise, Niğde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almayan hastaların 22 Haziran itibarıyla hastaneye kabul edilmeyeceğini belirtti. Günaydın, "Yıllardan beri gelen bir alışkanlık var. Bu alışkanlığı değiştirmek biraz zaman alacak. Niğde halkından biraz sabretmesini istiyoruz. Randevulu sisteme geçtiğimizde hastalarımız daha rahat, kaliteli ve fazla zaman kaybetmeden muayene olacak. Vatandaşlarımız, MHRS ve E-Nabız uygulamasından randevu alabilir. İnternetten randevu alamayan hastalarımız için hastanemizde 3 masa oluşturduk. Alışıncaya kadar buradan randevu alabilirler, arkadaşlarımız yardımcı olacak. Acil hastalarımız yine acil servisi kullanabilecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim