Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi kliniği başarılı operasyonlarına her geçen gün yenilerini ilave ediyor. Doç. Dr Nurkay Katrancıoğlu’nun başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Dr. Öğr Üyesi Tamer Eroğlu ve Uzm. Dr. Nevzat Polat’dan oluşan deneyimli hekim kadrosu Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi Niğde de oldukça nadir uygulanan operasyonlardan olan kapalı damar ameliyatlarını 2 hastada başarılı bir şeklide gerçekleştirdi.

Niğde’de yaşayan Nevzat Ertan (66) ve Numan Özbek (74) isimli hastaların tıkalı olan bacak ve karın damarları kapalı yöntem ile açıldı. Tedavi öncesinde hastane bahçesinden hastane kapısına kadar bile yürümekte zorlandığını ifade eden Nevzat Ertan ”Daha önce tedavi için başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorduk. Artık kendi şehrimizde, hastanemizde tedavi olabiliyoruz. Allah doktorlarımızdan da, devletimizden de, hastanemizden de razı olsun” dedi.
Ameliyatsız işlem gerçekleştiren Doç. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, atar damarlarındaki tıkanıklığın çok ciddi bir durum olduğunu ayaklarda gangren oluşumuna kadar ilerleyebilecek bir hastalık olduğunu belirtti. Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve damar cerrahi kliniği olarak bacak damarlarındaki pek çok hastalığı başarı ile tedavi edebilecek ekip ve donanıma sahip olduklarını söyleyen Katrancıoğlu, Niğde’de nadir uygulanan bir yöntem olan ameliyatsız yöntem ile bacak damarlarının açılmasının hastanın iyileşme sürecini hızlandırdığını ve hastanede kalma süresini azalttığını söyledi.​
 
 
Editör: TE Bilişim