Sağlık Emekçileri Sendikası – SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız ; “ Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak böyle ayırımcı, halktan kopuk ve kendilerini halkın üzerinde gören, halkı küçümseyen, önemsemeyen, basitleştiren bu durumu kınıyoruz” dedi.



SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız yaptığı yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

TBMM, AKP’ nin önerisi ile yeni ve ucube bir düzenlemeye daha imza attı. Halk, zorunluluk olan GSS kapsamına girmek için gelir tespiti, eksik sosyal güvenlik prim gününü tamamlama, GSS primi yatırma ile uğraşırken;  Yapılan bu düzenleme ile GSS zorunluluğu olmaması yetmezmiş gibi, Akupunktur ve kaplıca tedavisi gibi özellikli hizmetlerden ücretsiz yararlanma hakkı getirildi. İstisnai sağlık hizmeti gibi bir tanımlama ile bir grup hastalık tedavisine kamu özel ayrımı olmaksızın üç katına kadar ilave ücret ödenme zorunluluğu varken gerçekten istisnai Sağlık hizmeti, olan akupunktur ve kaplıca tedavisini Milletvekillerine bir hak olarak sunan anlayış kabul edilemez. Kıyak emeklilik, Kıyak maaş artışları, GSS’ nin zorunlu olmaması kıyağı, …….şimdi de bedava akupunktur ve kaplıca tedavisi.

         Ülkemizde her geçen gün, kadına, çocuğa yönelik kötü muamele şiddet devam ederken, binlerce kamu çalışanı hak arama yolunda cop, biber gazı, tazyikli su ile engellenmeye çalışırken, asgari ücretle çalışma, çocuk okutmak aile geçindirmek, hastasının tedavisini yaptıramayan binler, taşeron, güvencesiz çalışma, her geçen hak kayıpları devam ederken, yoksulluk, açlık sınırında yaşayan milyonlar………

        Millet Vekilliği, halklar için mücadele, çalışma, üretme görevi olmalı, promosyon, avantaj sağlama olanağı olarak görülmemeli, TBMM saygınlığı ve itibarı gözetilmelidir.

 

        Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak böyle ayırımcı, halktan kopuk ve kendilerini halkın üzerinde gören, halkı küçümseyen, önemsemeyen, basitleştiren bu durumu kınıyoruz.

 

         Bu uygulamalar, sağlıkta dönüşüm programının bir parçası ve sonuçlarından biridir. Sendikamız başta sağlık, eğitim, sosyal güvenlik olmak üzere Kamusal hizmetlerin herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli verilmesi mücadelemizin bir parçası olarak bu ayrımcı uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz.



Editör: TE Bilişim