2011 yılında yeni diyet trendi Amerika'dan geldi. Yeni diyet trendi ile diyete karşı bakış açınız değişecek. Diyeteyken devamlı acıkıyor ve mideniz alarm veriyorsa, yardımınıza 2011 diyet trendi geliyor.
 
Hacim Diyeti (volumetrik diyet) olarak adlandırılan bu diyet yrni bir açacak. Neden mi? Çünkü bu diyetin ana temeli doyana kadar yemek yemeye dayanıyor.
 
 Doyma Duysunu Yaşamak: Volumetri nesnelerin hacimlerini ölmeye yarayan birimdir. Bundan dolayı adını volumetri diyeti olarak alıyor. Yöntem besinleri kalori miktarlarına göre hacim miktarlarına göre gruplandırıyor. Örnekle 15 adet üzüm, terazide tartılıca 100 gr gelir ve kalori miktarıda 70 ckal, geliyor. 15 adet kurutulmuş üzüm en çok 20 gr gelir ve kalori miktarı 70 ckal geliyor. Şimdi soruyoruz, 100 gr üzümlemi, yoksa 20 gr kuru üzümlemi doyarsınız. Tabiki 100 gr üzümle doyarsınız. İki besininde kalori miktarları aynı olan üzümlerden hacim miktarı fazla olanı tercih edersiniz. Çünkü size tokluk hissini verecek olan 70 ckal 100gr üzümdür. Haci diyeti yani volumetrik diyeti geliştiren Amerika'lı diyet ve beslenme uzmanı Barbara Rolls, normalin altında yemek yiyerek zayıflamanın ve kilo vermenin çok olduğunu belirterek:''''Besinleri azaltarak veya kısara uygulanan diyetin, ilk bakışta kilo verdirdiğini, zayıflattığını ancak uzun vadede başarılı olmayacağını. Nedeni ise açlık hissinin bastırılmasının gerektiğidir''

Bir Günlük Menü
Sabah: Bir bardak su aç karnına için daha sonra kase içine yulaf ezmesi ve taze meyve parçaları koyun. Yaptığını bu karışıma kalorisi düşük yağsız yğurt veya taze meyve suyu ekleyebilirsiniz.
Ara  : Patates salatası içine salatalık ekleyebilirsiniz. Salatanızın hacimini fazlalaştıracaksınız ve doyma hissi verecek.
Öğle : Çorbanızı Hazırlarken hacimli olması için çorba içersine sebze, kurubaklagiller(bulgur, yarma, pirinç),tavuk parçaları ekleyebilirsiniz. Bunlar çorbanızın hacim miktarını arttıracaktır. Tatlı olarak az miktarda sütlü tatlı veya meyve yiyebilirsiniz. bol su içmeyi ihmal etmeyin.
 
 
 
Editör: TE Bilişim