Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Bu dönemde hastanelerimize müracaat eden toplam 196 hastamız oldu. Vatandaşlarımız sebzeleri otlardan iyi ayıklayıp, iyi yıkasınlar” açıklamasına tepki, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer, “Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi?” dedi.

“NASIL BİR OT KARIŞTI Kİ 196 KİŞİ ZEHİRLENDİ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurulda söz alarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 'Ispanaktan değil yabani otlardan kaynaklanıyor' dediği besin zehirlenmelerini TBMM gündemine taşıdı. Gürer, “Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi?” dedi.

“YILLARDIR AYNI TARLADA OLAN OTLAR NASIL OLDU DA BU KEZ ISPANAĞA KARIŞTI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kocaeli'nde onlarca kişinin zehirlendiği olaya tepki gösterdi. AKP iktidarları sayesinde ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilmez hâle getirildiğimizi ifade eden Gürer, “Dana eti diye at, eşek, domuz eti yedirilmesine; sütsüz peynir, karışık yağ, boyalı gıdalar ile bozuk gıdaların piyasalarda satılır olmasına alıştırıldık. Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi?” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIĞIMIZ İÇİN YEMEMİZ ÖNERİLEN ISPANAK, ANİDEN ZEHRE DÖNÜŞÜVERDİ!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ithal diye gelen ürünlerde de sorunların olduğunu ve kirlenen ve kimi yerde içinde canlı yaşamayan sularla sebze üretilip yıkanmasının da AKP iktidarları döneminde ne yazık ki olağan sayıldığına dikkat çekerek, “Kimyasal ilaç kalıntıları görmezden gelindi. Sağlığımız için yememiz önerilen ıspanak dahi içine karışan otlardan dolayı zehre dönüşüverdi. Ispanağın içine nasıl bir ot karıştı ki 100 kişi zehirlendi?” dedi.

“ISPANAK DİLE GELDİ, HABER VERİYOR!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetkililerin yapmış olduğu açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu söyleyerek, “Yıllardır aynı tarlalardan karışmayan zehirli otlar nasıl oldu da bu kez toplanıp pazara geldi? Açıklamalar inandırıcı gelmiyor. Ispanak dahi dile geldi, haber veriyor. İktidar bir an önce düzenli, sürekli, gerçekçi denetimleri artırmalıdır. Parasını ödeyip aldığımız ürünlerle sağlığımızla oynanmasın. Gerekli önlemleri alması için Tarım Bakanlığına çağrıda bulunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim