CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdelilerin havaalanı talebine dikkat çekmek için uçak maketiyle geldiği Meclis Genel Kurulu’nda, yerli uçak fabrikasının da Niğde’ye yapılmasını istedi. ​



Gürer, Niğde’ye hem havaalanı hem de fabrikası istedi

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdelilerin havaalanı talebine dikkat çekmek için uçak maketiyle geldiği Meclis Genel Kurulu’nda, yerli uçak fabrikasının da Niğde’ye yapılmasını istedi. 

 

GENEL KURUL SALONUNA UÇAK MAKETİ GETİRDİ

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması renkli görüntülere sahne oldu. Genel Kurul salonuna uçak maketiyle gelen Ömer Fethi Gürer, temeli 1996 yılında atılan ve 16 yıldır da AKP tarafından söz verilmesine rağmen yapılmayan Niğde havaalanının durumunu yeniden Meclis gündemine getirdi. 

 

ULAŞTIRMA BAKANI VE BAŞBAKANIN SÖZLERİ ÇELİŞİYOR

 

Geçtiğimiz hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın “Niğde’ye öngörülebilir süre içinde havaalanı yapılmayacak” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Arslan’ın havaalanı yapılmayacağını söylemesine rağmen hafta sonu Niğde’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın yine havaalanı sözü verdiğini ifade etti.

 

EK ÖDENEK ÇIKARILSIN

 

16 yıldır Niğde’ye havaalanı sözü verildiğini ancak bir sonuç alınamadığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sayın Başbakana hatırlatmak istiyorum: Bütçe’de Niğde’ye havaalanı için ayrılan bir ödenek yok ayrıca planlamada yok. Ama söz verdiklerine göre ek ödenek çıkarmaları mümkün. Niğde havaalanı için ek ödenek çıkarılır da bu yıl havaalanı yapımına başlanırsa, biz de kendilerini hem kutlayacağız hem tebrik edeceğiz” dedi. 

 

UÇAK FABRİKASI DA NİĞDE’YE YAPILSIN

 

Meclis Genel Kurulu’na uçak maketiyle gelme gerekçesini de anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Uçağın maketini getirdik ki hem havaalanı anımsansın hem de ‘Yerli uçak göklerde’ diyorlardı, bir türlü o yerli uçak yapılmadı. Onun fabrikasını da Niğde’ye yapsınlar hem fabrikamız olsun hem de havaalanımız olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta CHP Niğde İl Örgütü 22 yıl önce temeli atılmasına rağmen 1996 yılından bu yana yapılmayan havaalanın boş alanında sembolik bir gösteri yapmış, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de havaalanı arsasına yerleştirilen THY yazılı dev uçak maketinin ön kapısından yolcu gibi çıkıp apron görünümlü tarlaya inmişti.

Niğde havaalanına dikkat çekmek amacıyla yapılan bu gösteri ulusal basında da büyük yankı bulmuştu.

 
Editör: TE Bilişim