Gürer ; “Beslenme alışkanlıklarımız ve kanser  konulu toplantı geleceğimiz adına çok önemli” dedi

 

Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer Ziraat Mühendisleri Odası Niğde Temsilciliğinin düzenlediği 23 Şubat 2012 tarihinde Niğde Kültür Merkezinde saat 19.00 yapılacak olan etkinliğin önemli olduğuna dikkat çekti.

Endüstri Mühendisi olan Ömer Fethi Gürer uzun yıllar gıda gruplarında yönetici olarak çalıştığına vurgu yaparak “Günümüzde doğru beslenme artık bir yaşam sorununa dönüştü. Nasıl beslenmemiz gerektiği, nelere dikkat etmemizin doğru olduğunu bilim adamlarını dinleyerek anlayabilir öğrenebiliriz” dedi

Yazar Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili şu düşüncelerini dile getirdi.- Niğde Ziraat Mühendisleri Odası Temsilciliği 23 Şubat 2012 tarihinde önemli bir etkinlik düzenliyor. Niğde Kültür Merkezinde saat 19.00 etkinliğin konusu çok önemli.”Beslenme Alışkanlıklarımız ve Kanser İlişkisi” Konuşmacı İ. Ü. Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Sn. Yavuz Dizdar. ZMO temsilcisi Rasim Yılmaz herkesi toplantıya davet ediyor.  Bu ve benzer toplantılar sağlıklı bir toplum için önemsiyorum. Dünde ki doğal beslenmeden uzaklaştığımız bir gerçek. Artık köye yoğurt şehirden gidiyor. Beslenme alışkanlıklarımızın değişt. Dünde olanların yerini alan gıdalar var. Özellikle de dayanım süreleri şaşırtıyor. Hazır ürünler nerede ise aylarca bozulmuyor. Yoğurt evde iki günde  “eşkir”di. Yumurta birkaç günde bozulurdu. Et yazın soğuk yer olmasa “kokar”dı. Ekmek ise uzun süre bayatlamazdı. Şimdi ekmekler iki günde  “ taş” gibi oluyor. Hazır yiyeceklerin etiketlerinde çok katkı adı var, Vatandaş harflerden bir şey anladığı yok. Tadı iyi ise ve fiyatı uyar ise bakmadan alıyor. Her üründe nerede ise katkı var. Meyve sebze akla gelen her yere bir el uzanıyor. Rant uğruna insan yaşamı hiçe sayılıyor. Bir de ayaküstü ya da kolay yiyecek mekânları türedi. Çoğunluğu yabancı isimlerle biliniyor. Köftemizi, tavuğumuzu şekillendirip bize satıyorlar. Onların katkı maddeleri de ayrı bir sorun. Yediğimizle içtiğimizle çok oynuyorlar. Yurttaş olarak seyrediyoruz. Boyalı yiyecekler. Süre aşımına bakmadan aldığımız gıdalar. Kısacası geleceğimizi tüketiyoruz. Bilim adamları uyarıyor. Yaşam nasıl olsa sonu var diye umursamaz davranıyoruz, ama yalnız kendimiz değil genler ile geleceğin dokusunu da bozuyoruz. “ dedi.

Yazar Ömer Fethi Gürer rastgele ilaç kullanılmaması ve mutlaka doktora danışılması gereğine de vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı-“ Hastalıklarda aşırı ilâç tüketimimizde ayrı bir sorun. Bir yeriniz ağrıdı mı umut ilâçlar. İlaç doktorlar veriyor, ama vatandaş doktor ilaç vermeden iyileşmiyor. Doğal beslenme alışkanlıklarını yitirmeye başladık. Çevremizde kanser çok yayıldı. ZMO temsilcisi Rasim Yılmaz güzel bir soruna eğilmiş. Önemli bir toplantı düzenlemiş. Geleceğimizin sağlıklı olabilmesi için yediğimiz içtiğimize önem vermeliyiz. Doğru olan doğru beslenmedir. Bunun yolunu bilim adamları anlatıyor. Biraz dikkat tehlikeyi azaltma şansımız olur. Lütfen kendiniz, çocuklarınız geleceğiniz için tehlikenin farkına varın.”dedi.



 

Editör: TE Bilişim