CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Asistan Hekimlerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

 

Sağlık Bakanı  Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan yanıtlamasını istediği sorularıyla, Asistan hekimlerin isteklerini bakana yansıtmış oldu.

 

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Asistan hekimlerin dinlenme, eğitim ve özlük hakları ile ilgili talep ve istekleri bulunmaktadır.  Nitelikli sağlık hizmeti sunulabilmesi amacı ile asistanların taleplerinin dikkate alınmasının, başarılarının ve mesleklerine başlangıçta daha verimli bir eğitim almalarının da yolunu açacaktır. Asistan hekimler için performanstan bağımsız, klinikler arası eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli sabit bir gelir konusunda çalışma yapılmakta mıdır? Asistan hekimlerin eğitimlerini geliştirmeleri, daha verimli olabilmeleri için poliklinikte hasta ile görüşme sürelerinin artmasını sağlayacak bir planlama düşünülmekte midir? Asistan hekim eğitiminin mesai saatleri içinde haftada en az iki yarım gün olması ve asistan hekimlerin bu uygulamaya tam katılım sağlamaları için bir çalışma varmıdır?”dedi.

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

 

 

Aşağıdaki sorularımın T.C. Sağlık Bakanı Sn. Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 11.12.2015

 Ömer Fethi Gürer

Niğde Milletvekili 

Asistan hekimlerin dinlenme, eğitim ve özlük haklan ile ilgili talep ve İstekleri bulunmaktadır. Nitelikli sağlık hizmeti sunulabilmesi amacı ile asistanların taleplerinin dikkate alınması, başarılarının ve uzman doktor olma yolunda ilerlerken daha verimli bir eğitim almalarının da yolunu açacaktır.

1- Asistan hekimler İçin performanstan bağımsız, klinikler arası eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli sabit bir gelir konusunda çalışma yapılmakta mıdır?

2- Asistan hekimlerin eğitimlerini geliştirmeleri, daha verimli olabilmeleri îçîn poliklinikte hasta ile görüşme sürelerinin artmasını sağlayacak bir planlama düşünülmekte midir?

3- Asistan hekim eğitiminin mesai saatleri içinde haftada en az İki yarım gün olması ve asistan hekimlerin bu uygulamaya tam katılım sağlamaları İçin bir çalışma var mıdır?

Editör: TE Bilişim