Niğde Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kürşad Ramazan Zor, Niğde’de adına viral enfeksiyon denilen ve aynen grip virüsüne sebep olan enfeksiyonun göz üzerinde çok yaygın bir şekilde görülmekte olduğunu söyledi.

 

Bu enfeksiyonun bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkati çeken Op. Dr. Kürşad Ramazan Zor; “Son haftalarda bu tür rahatsızlığı bulunan hasta sayısında artış gözlemliyoruz. En önemli nokta bulaşıcı olması ve bu yüzden hızlı bir şekilde yayılıyor olmasıdır. Hastalarımız maalesef buna dikkat etmiyor” dedi.

 

Virüsün sebep olduğu göz hastalığının tedavisinde hastaların kendi ilaçlarını kullanmasından da öte kişisel hijyene çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Kürşad Ramazan Zor, bu tür hastaların tek başına havlu kullanacaklarını belirtti.

 

Bu tür göz rahatsızlığı bulunan hastaların başkasıyla beraber yatmaması gerektiğine işaret eden Op. Dr. Zor; “Hasta başkalarıyla beraber yatmayacak. Çarşafına, temizliğine, yastığının temizliğine dikkat edecek ki, başkalarına bulaşmasın” diye konuştu.

 

Bu tür göz virüsünü taşıyan özellikle anne ve babaların çocuklardan uzak durması gerektiğine değinen Op. Dr. Zor; “Bu rahatsızlığa hızlı bir şekilde bulaşan bir virüs sebep olmaktadır.  Bu hastalık aynı grip virüsü gibi eninde sonunda geçiyor. Biz ilacı yazsak da, yazmasak da geçiyor” dedi.

 

Niğde Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kürşat Ramazan Zor, söz konusu virüsle ilgili olarak daha sonra şöyle konuştu:

“Ama sıkıntı şu; gözde iz bırakarak geçebiliyor. Gözde iz bırakırsa kalıcı görme kaybına sebep oluyor. Burada önemli bir nokta şu: Körlükten bahsetmiyoruz.  Normal görmeden daha düşük bir görmeden bahsediyoruz.

 

Burası çok önemli ve bu oluşursa da yaklaşık bir yıllık bir tedavi süreci gerekiyor ve sonuçta başarı şansımız şüpheli.

 

O yüzden hastalarımız çok dikkatli olmalılar. Özellikle toplu yerde yaşayan insanlar, okullar vs buna dikkat edilmelidir.

 

Bir önemli nokta da hasta gözleri iyileşmeye başladığı anda tamam diyorlar. Ben iyileşiyorum diye ilaçlarını bize haber vermeden kesiyor.

 

Ani bir kesme daha hızlı bir şekilde hastalığın ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Bu virüs her zaman vardı. Bazısına nezle yapar, bazısına da göz nezlesi yapar.

Ama bunların türleri var. Tabi şu an Niğde’de göz nezlesi yapan türü çok fazla. Peki, bu hastalık nasıl belli oluyor?

 

Sulanma, gözde çok fazla kızarma, yanma, batma ve biraz da çapaklanma ile belli oluyor.

 

 Ama tedavisi mümkün... Geç kalınmadan bir hekime başvurulmalıdır.”

 

Editör: TE Bilişim