Niğde SES İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız “ Padişahım çok yaşa demek demokrasi, kıral çıplak demek SÜRGÜN !” dedi.

 

Yılmaz Yıldız yaptığı yazılı basın açıklamasında Niğde’de Eğitim-Sen temsilciliği de yapan öğretmen Göksel Rıza Özkan’a Niğde SES temsilciliği olarak sonuna kadar yanında olduklarını söyledi.

 

Yılmaz açıklamasında şöyle dedi.  

 

Sürgün, insanca yaşama ve çalışma hakkına müdahale demektir…

 

Ölüm cezasından sonra tarihin en eski cezası olarak bilinir. Kısaca egemenlerin iktidarlarını korumak amacıyla, kendilerinden olmayanlara uyguladığı bir ceza yöntemidir sürgün.

 

Sürgün cezası Türk Ceza Kanunundan 1965 yılında çıkarılmış olmasına rağmen sürgünler her dönem farklı isimler adı altında bugüne kadar bir yıldırma amacıyla uygulanmıştır. Grev ve toplu iş sözleşmesi hakkını elde etmek için yaklaşık olarak 20 yıldır alanlarda ve işyerlerinde kararlı ve direngen mücadelesini sürdüren üyelerimize yönelik olarak çeşitli karalama kampanyaları düzenlenmiş, baskılar, idari soruşturmalar, adli kovuşturmalar, sürgünler, gözaltılar ve tutuklamalar yoluyla haklı ve meşru mücadelemiz engellenmeye çalışılmıştır.

 

 Demokratikleşme vaatleriyle işbaşına gelen AKP Hükümeti döneminde de KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri açısından değişen bir şey olmamış, baskı, sürgün ve cezalandırma politikaları terk edilmemiş, aksine, daha da katmerli bir hale getirilmiş bulunmaktadır.

 

Sürgünler siyasi iktidarların geçmişten bugüne uyguladığı baskı aracı olması bizleri yolumuzdan alıkoyamadı, koyamayacakta. Eğitim Sen üzerinde AKP iktidarı aracılığıyla estirilen terörün boyutları hiçbir dönem azalmamış arttırılmıştır. Eğitim Sen her türden gerici saldırıları püskürtecek birikim ve deneyime sahiptir. Sürgün edilen Eğitim-Sen üyesi Göksel Rıza ÖZKAN arkadaşımızın yanında olduğumuzu her şart altında arkadaşımıza sahip çıkacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 

 

 

 

Editör: TE Bilişim