Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipleri il ve ilçelerde korona virüsüne karşı mücadele kapsamında fırın, pide salonu, market ve aperatif yemek yapan işletmeler günlük olarak sıkı olarak denetleniyor.

Ekipler denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini belirtti. Denetim ekipleri işletmelerde yaptığı denetim sonucunda ekmek reyonun önünde ise "Lütfen eldiven takınız" yazılı noktalarda eldivenlerin bulunduğunu kontrol etti. Bazı bakkallar ise ekmekleri hijyen açısından poşetleyerek dolaba yerleştirdi. Ekipler, gıda işletmelerinde korona virüsten korunmak için 10 kurala uyulması gerektiğini belirtti.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatları üzerine İl Müdürlüğümüz personellerince gıda üreten ve satışını yapan işletmelere yönelik denetimler artırılmıştır. Gıda işletmelerinde gerekli hijyen kurallarının en üst seviyede olması için özellikle ekmek, pide, unlu mamuller üretimi yapan işletmeler, kurum hastane yemekhaneleri, kantinler, toplu tüketim yerleri ve marketler denetleniyor. Yapılan bu denetimlerde özellikle hijyen kuralları maske eldiven kullanımı konusunda işletmecilerin ve çalışanlar uyarılmakta. Açıkta ürün satışı yapılmaması, ürünlere insanların dokunmasını engelleyecek şekilde önlem alınması, hasta personelin çalıştırılmaması, ,çalışan ve müşterilerin kullanımı için dezenfektan bulundurulması, kullanılan malzemelerin hijyeninin sağlanması, işletmelerin düzenli havalandırılması ayrıca lokantalarda yemeklerin iyi pişirilmesi ve kişisel hijyene önem verilmesi konularında uyarılar yapılmaktadır. Uymayan işletmelere ise gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. İl Müdürlüğümüz tarafından Gıda işletmelerinin Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı alması gereken tedbirlerle ilgili afiş ve broşürlerde dağıtılmaktadır. Bu süreçte en önemli denetçinin tüketici olduğu unutulmadan tüketicilerimizin gördükleri olumsuzlukları Alo Gıda 174 hattına bildirmelerinin denetim açısından çok önemli olduğu unutulmamalıdır” dedi.


Gıda işletmelerine yönelik korona virüs denetimi

Bor Haber paylaştı: 31 Mart 2020 Salı
Editör: TE Bilişim