Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneleri Birliği Niğde Genel Sekreterliği'ne atanan Dr. Emirhan Yardan görevine başladı.



Dr. Emirhan Yardan, Niğde Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sağlık yönetiminde artık profesyonel bir anlayışın hakım olduğunu kaydeden Yardan, "İdari, mali ve tıbbi olarak üçe bölünmüş olarak çalışmaları yürüteceğiz. İdari ve mali bölüm yönetimi kendi alanlarında tamamen profesyonel lisans ve ön lisans yapmış kişilerden oluşuyor. Tıbbi olarak ayrı bir başkanlığımız bulunmamaktadır, tıbbi konular bana bağlı olacak." dedi.


Yardan, "Sağlık öyle bir noktaya geldi ki kendi içinde bölünme ve buralara kendi alanında profesyonel olarak iş yapan kişilerin getirilmesi gerekti. Eski anlayış ile çalışmanın güçlüklerini ortadan kaldıracak bu proje ile herkesin işini en iyi düzeyde yapmasını sağlayacaktır. Aksi takdirde ben dahi işimden olurum. Bu proje ile Niğde, Türkiye’de iller arasında birkaç gün içerisinde hemen yükselme gösterdi. Bizim amacımız maket bir il oluşturarak, bütün birimleri konveksiyonel olarak birbirine bağlamak ve aradaki olumsuz etmenleri yok etmek. Buradaki görevimiz insanlara bu hizmetleri verebilmek ve bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek." diye konuştu.


Niğde’ye hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Dr. Yardan, hali hazırda çalışma ofislerinin olmadığı ve mevcut imkânlar içerisinde vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.







Editör: TE Bilişim