Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 -7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’na “Kanser Bilgilendirme Standı” açıldı.
 
 
Stant da vatandaşlara kanser konusunda bilgilendirme yapılırken çeşitli el broşürleri de dağıtıldı. Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanmasının ve toplum bilincinin oluşmasının kanserle mücadele de en etkili yöntemlerin başında geldiğini söyledi.
 
 
İlter: “ Kanserle mücadele konusunda KETEM’lerin (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) kurulması, çeşitli tarama programlarının ve eğitim çalışmalarının yapılması kanserle mücadele konusunda  verimlilikleri arttırmaktadır. 
İlimizde Devlet Hastanesinde bulunan Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM)’nde  erken tanı ile önlenebilir kanserlerde tarama programları, eğitim yoluyla halkı bilinçlendirme ve muayeneler (Kendi kendine meme muayenesi, mamografi, serviks kanseri taraması)  yapılmaktadır. Kanserde erken teşhisin önemini arttırmak amacıyla ebe ve hemşireler yıl boyunca ev ziyaretleri yapmakta ve kanser konusunda bilgilendirme yapmaktadırlar. Özellikle bu çalışmalar 1-7 Nisan Kanser Haftasında yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Cd’ler, broşürler, afiş ve kitapçıklar Sağlık Müdürlüğümüz tarafından çoğaltılarak halkımıza dağıtılmaktadır” diye konuştu. Yeni Yıldız Gazetesi/NİĞDE
 
Editör: TE Bilişim