Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Niğde Merkezde organ bağışı kampanyası başlatıldı.
Organ Bağışı Haftası etkinlikleri her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında yapılıyordu. Bu tarihlerin Kurban Bayramına denk gelmesi nedeni ile etkinlikler 31 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından organ bağışına dikkat çekilmek amacı ile bağış çadırı kuruldu. 

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri başlatılan organ bağışı kampanyasında, vatandaşlara organ bağışının öneminden bahsederek, halkın daha duyarlı olması için bilgilendirmede bulunuyorlar. Kampanyanın ilk günü olmasına rağmen bilgilendirilen Niğdelilerin konuya duyarlılığının arttığını ve bağışa ilginin çok iyi olduğunu söyleyen yetkililer şunları söyledi: ‘İnsanlarımız her konuda olduğu gibi bu konuda da gereken hassasiyeti göstermektedir. Özellikle gençlerin bu konudaki ilgileri bizleri memnun etmiştir. Çoğu gencimiz, ‘Ben öldükten sonra toprak olacak bir organa benim ihtiyacım olmayacak, ihtiyacı olana hayat vermek en hayırlı işlerdendir’ şeklinde yaklaşıyor. Bizde hayırlı işlere vesile olduğumuz için mutluyuz.’

Niğde Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Şube Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada; “Organ bağışına bir gün bizim de ihtiyacımız olacağını düşünmeliyiz. Organ bağışı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığının da görüşünün caiz olduğu belirtilmiştir. Ülkemizde, kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, deri, incebağırsak ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, gözün kornea tabakası, deri ve kemik iliği gibi dokular başarıyla nakledilmektedir. Organ bağışında bulunmak isteyenlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir” denildi. Açıklamada, evde yada yolda ölen bir kişinin bağış kartı olsa yada ailenin rızası olsa bile organları alınamaz. Organ bağışı anca hastanelerin yoğun bakım ortamında tıbben ölümü gerçekleştirilen kişilerden organ nakli yapılabilir denildi.

Kampanya kapsamında bilgilendirme amaçlı broşür ve afişlerde vatandaşlara dağıtıldı.


Editör: TE Bilişim