1-7 Ekim “Dünya Emzirme Haftası” sebebiyle farkındalık oluşturmak, emzirme ve anne sütü hakkında bilgiler vermek üzere İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda programı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ‘Yenidoğan bebekler için optimal beslenmenin, ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesiyle, daha sonra 2 yaş ve sonrasıına kadar yeterli ve uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesiyle mümkündür. "Anne sütü, bebek beslenmesinde yeri doldurulamayan ideal, özgün ve doğal bir besindir. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin gebelik haftasına, doğum ağırlığına ve ayına uygun değişim göstermektedir. Türkiye'de 1991'den itibaren, bebek ve çocuk sağlığına yönelik hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı kapsamında her yıl 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır’ dedi.

Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Başkan Vekili Dr. Nagehan Taştekin, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya, ÇEKÜS Birim Sorumlusu Şerife Yavuz, ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe Leyla Bülbül tarafından Dr. Doğan Baran Aile Sağlığı Merkezinde, ASM’deki Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarımızın da katılımıyla gebe ve emziren annelerimize anne sütü konusunda bilgilendirme yapılmış, annelerimize çeşitli hediyeler verildi

Editör: TE Bilişim