53. Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, 30 Eylül tarihinde SGK, Eczacılarla sözleşme yenilemezse sözleşmesiz döneme geçip halkımıza bu şekilde hizmet vermeye gayret edeceğiz” dedi. 

Haziran ayında sona erecek olan sözleşmeyi Eylül’e kadar ertelendiğini belirten Başkan Öztürk, 30 Eylül’e kadar sözleşme yapılmadığı takdirde vatandaşın mağdur olacağını belirtti.

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “SGK ile sözleşmemizde herhangi bir gelişme yok. Mayıs ayında Türk Eczacılar Birliği bir toplantı yaptı. 30 Haziran’da SGK ile sözleşme bitiyordu, ancak başkanlar kurulunda 30 Haziran’a kadar herhangi sağlıklı bir sözleş yapma imkanının olmadığı için hem seçimlere müdahil olmamak için yeni gelecek hükümetin bakanlarıyla bu sözleşmeyi yapabilme adına Eylül ayı sonuna kadar ertelenmişti. Türk Eczacılar birliği ne kadar iyi niyetli davransa da yetkililer Eczacılara karşı iyi davranmadı. Türkiye’de ruhsatı olmayan ilaçların doğrudan doğruya vatandaşa getirmeye çalışıp eczacıları baypas etmeye çalışılıyor. Bu güne kadar kanser ilaçlarını eczacılar veriyordu, artık Devlet Hastaneleri, Özel ve Üniversite hastanelerinden verdirmeye çalışıyorlar. Bunun sonucunda vatandaşlar çok sıkıntılar çekecekler. Hastalarımız eczanelerde doktorunun yazdığı ilaçları alma hakkı vardır. Ancak hastaneden ilaç aldıkları zaman hastane kesinlikle en ucuza temin ettiği ilaçları alabilecek” dedi.

Yetkililerin Eczacılara sıkıntı yaşattığının altını çizen Öztürk, “Kendileri Eczacılara sıkıntı vermekte yetkileri noktasında hiçbir tereddüt yaşamıyorlar. Eczanelerde yönetmelik çıkarıyorlar, kesinti yapıyorlar. Ancak biz kendilerine sözleşme yapalım dediğimizde sözleşmeyi uzatmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de Türk Eczacılar birliği olarak 30 Eylül’e kadar yeni bir sözleşme yapılmazsa kesinlikle bir sözleşmesiz dönem başlayacaktır. Acaba eczaneleri mi kapatmak istiyorlar. Çünkü eczacıların satılan ilaç repertuarını daraltıp, stok zararlarını eczacıların üzerine yüklüyorlar. Artık yeter hangi şartta olursa sözleşme olmazsa artık Sözleşmesiz döneme geçip bu şekilde hizmet vermeye gayret edeceğiz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim