Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulundan 2017-2018 eğitim öğretim yılını tamamlayarak mezun olan, 103 hemşire ve 45 ebe, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen Ant İçme Töreninde mesleki yeminlerini ederek yeni bir başlangıca adım attı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının icra ettiği müzik dinletisi ile başlayan programa; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programda ilk konuşmayı, mezun öğrenciler adına yüksekokul birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Sema Şişman yaptı. Konuşmasına “2017-2018 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü Ant İçme törenine hoş geldiniz” diyerek başlayan Sema Şişman, Yüksekokul ant içme töreninde bulunmaktan ve arkadaşlarını temsilen kürsüde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Dört yılda aldığımız eğitimler bizi sadece Hemşirelik ve Ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Değerli hocalarımız bizlere sadece hemşirelik ve ebelik mesleğinin rollerini, sorumluluklarını, mesleki bilgi-becerilerini değil,  bizlere insan olmayı, insana değer vermeyi, hastalarımıza kalpten bakım vermeyi, çalışkan olmayı, kendimize güvenmeyi, mesleğimizi savunmayı da öğretti. Huzurlarınızda değerli hocalarımıza, bizlere verdikleri bu değerli bilgileri unutmayacağımıza, mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımıza, mesleğimizin hak ettiği yerde olması için çaba göstereceğimize arkadaşlarım ve şahsım adına söz veriyor ve teşekkür ediyorum. Hocalarımızın yanı sıra, bizlere bu nitelikli eğitim öğretim ortamını sağlayan, her zaman bize destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.
Biz ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzü olacağız. Gösterdiğimiz gayret ve çaba sayesinde buradayız. Unutmayalım ki bu gayret ve çabanın daha fazlası bizleri bekliyor. Bu gün burada olmaktan ne kadar mutlu olsanız da öğünseniz de hakkınız. Tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle kutluyorum”
Sema Şişman’ın konuşmasının ardından mezun yabancı uyruklu öğrenciler adına bir konuşma yapan Türkmenistan uyruklu öğrencimiz Albina Mirzaeva, hiçbir zaman yılmadığını ve pes etmediğini, buraya ne için geldiğini ve neden hemşire olmak istediğini unutmadığını belirterek kendisine destek olan üniversite yönetimi ve ailesine teşekkür etti.
Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdür vekili Doç. Dr. Nil Bağrıaçık ise Yüksekokul olarak, klinik bilgi, beceri ve mesleki etik değerlere sahip, genç ve dinamik mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün burada insanlık tarihi kadar eski ve insanlık var oldukça değerini yitirmeyecek olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni adaylar katmaktan çok mutluyuz. Sevgili hemşireler artık sizler insan sağlığının korunmasında görevli, hastaların yanında adeta şifacı birer meleksiniz. Bu itibarla sizler klinik bilgi ve becerilere sahip uzmanlar olarak hayata atılıyorsunuz. Sevgili ebeler sizler de yeni bir canlıyı dünyaya getiren annenin yanı başında bir ana kadar değerli uzmanlar olarak hayata atılıyorsunuz” diye kaydetti.
 
Editör: TE Bilişim