Dünya Ebeler Günü dolayısıyla Niğde Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu tarafından “Ebelikte Meslekleşme” konulu bir panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Esin Ceber ve Doç. Dr. Neriman Soğukpınar konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde ilk olarak Prof. Dr. Esin Ceber söz aldı. “Meslekleşmede Araştırmanın Önemi” başlıklı bir sunum yapan Ceber, ebelik mesleğinin daha iyi yarınlar için oldukça önemli olduğunun altını çizerek “Dünyanın Ebelere ihtiyacı var” dedi.

Doç. Dr. Neriman Soğukpınar ise “Meslekleşmede Eğitimin Önemi” konulu bir sunum yaptı. Soğukpınar, tüm dünyada farklı iş alanlarının oluşmasıyla meslek sayısında büyük bir artış yaşandığını Amerika’da yaklaşık 30 bin olan meslek sayısının Devlet Planlama Teşkilatına göre ülkemizde yaklaşık 5 bin olduğunu belirtti. Bu anlamda ülkemizde meslek fakirliği yaşandığının görüldüğünü ifade eden Soğukpınar, meslek sayısında hızla yaşanan artışla birlikte bazı mesleklerin gelişen teknoloji, gerekli donanımlarla beraber zaman içerisinde önemini yitirip kaybolduğunun görüldüğünü ancak ebelik ve hemşirelik mesleğinin hiçbir zaman son bulmayacağını söyledi.

Soru cevap bölümüyle sona eren panelin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak tarafından Prof. Dr. Esin Ceber’e, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz tarafından da Doç. Dr. Neriman Soğukpınar’a Niğde Üniversitesi  anı tabağı takdim edildi.


http://www.borhaber.net/saglik/dunyanin-ebelere-ihtiyaci-var-h16659.html

Posted by Bor Haber on 7 Mayıs 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim