Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel Dünya Hemşireler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Dr. Yılmaz Yücel, 12 Mayıs Dünya Hemşireler günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; Sağlığın korunması ve koşulların geliştirilmesi bütün gelişmiş devletlerde olduğu gibi Ülkemiz için de öncelikli konulardandır. “Kaliteli bir sağlık sistemi, güçlü ve nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. 

 

Tüm vatandaşlarımızın en tabi hakkı olan, sağlık hizmetinden insan onuruna yakışır,  hakkaniyetli,  eşit bir şekilde faydalanabilmesi ve kolay ulaşılabilir bir  sağlık hizmeti sunmak en temel hedeflerimizdendir. Tıp camiasının her neferinin, bu ülke insanına hizmet için yollarına devam edeceğine de olan inancımız tamdır.

 

     Sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve tedavinin başarıya ulaşmasında etkin bir rol oynayan hemşirelerimiz, birey ve toplum sağlığının korunması, hastaların bilimsel esaslara göre bakımının yapılması konularında verdikleri hizmetlerle, insan sevgisiyle icra edilen kutsal bir mesleğin mensuplarıdır.

 

Ülkemizin her köşesinde, yedi gün yirmi dört saat insan hayatının kutsallığından ödün vermeden büyük bir gayret ve özveriyle mesleğini yerine getiren hemşirelerimiz, sağlık sektörünün vazgeçilmez temsilcileridir.

 

İnsana sevgi, ilgi, hoşgörü ve sabırla hizmet sunan hemşirelik, günümüzde sağlık hizmetleri alanında ağır sorumluluklar üstlenen bir meslek olma özelliğini taşımaktadır.

 

Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Fedakarlık, samimiyet ve iyi niyetin ete kemiğe bürünmüş hali olan ve bu mukaddes rolü üstlenerek sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin ve ebelerimizin  “12 Mayıs Hemşireler Günü” nü tebrik eder; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim”dedi.


 

Editör: TE Bilişim