Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç Soğukların başlaması ile birlikte soğuk algınlığı ve grip ile başa çıkmaya çalışan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yeterince su tüketilmesini, beslenmeye dikkat edilmesini ve egzersizi tavsiye etti.

Havaların soğuması ile birlikte, vücutta terleme ile dışarı atılan su miktarında azalma olması, kişilerde daha az suya ihtiyaç olduğu düşüncesini doğurabildiğini belirten diyetisyen Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç, oysa tam aksine, vücudumuzun soğuk havalarda, gribal enfeksiyonlar ve zararlı virüslerden korunabilmesi için en temel ihtiyaçlarından birisinin de su olduğunu söyledi. Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli protein, A, C ve E vitaminleri, demir, çinko, folik asit ve selenyumun yanı sıra yeterli su tüketimi ve egzersiz gerektiğini vurgulayan Koç, “Grip olduğunuzda doktorların tavsiyesi bol su için ve dinlenin olacaktır. Zararlı mikroorganizmalar vücuda girdiğinde bunlardan kurtulmak için suya ihtiyaç vardır. Soğuk havalar su içme temponuzu bozmasın, sizi egzersiz yapmaktan alıkoymasın. Sağlıklı ve düzenli beslenmenizi su ve egzersizler ile desteklediğinizde kışın virüslerden daha kolay korunabilirsiniz” dedi.

Kışı daha sağlıklı ve fit geçirmek için sağlıklı beslenme, su ve egzersiz üçlüsünü ihmal etmemek gerektiğinin altını çizen Koç, bağışıklık sistemini güçlendirmek için su dışında aktarlardan kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile hazırlanacak çayların da hem metabolizmayı kışa hazırlayacağını hem de vücudun su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, Havaların soğuması ve okulların başlamasıyla birlikte hastalık risklerinin arttığı bir zamana girdik. Her mevsim ve her sezon bedenimize iyi bakmak zorundayız. Bu nedenle kışın da egzersizlere mutlaka devam edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim