Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde tertip ettiği “Çınar Altı Gençlik Söyleşileri” kapsamında Dr. Ender SARAÇ’ın konuk olduğu “Kendine İyi Bak” temalı konferans KYK lı öğrencilerin ve Niğde halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşininde katıldığı Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü Peygamber efendimizin veda hutbesinde değindiği “Bugünleriniz nasıl mukaddes günler ise; canlarınız, mallarınız, namuslarınızda öyle mukaddestir.” Hadis-i şerifi ile sözlerine başladı. “Akıl ve beden sağlığımızı zinde tutmak yerine geçici hevesler, küçük aldanışlarla onu tehlikeye atmak, kazanacakken kaybetmektir. Günlük kısa vedalarımızda bizler de “Kendine iyi bak!” derken aslında şunu biliyoruz ki, istenen emanette emin olmak bize emanet edilen cana sağlıklı olarak sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Konferansta sağlıklı yaşamanın püf noktalarını anlatan, sporun yanında sağlıklı beslenmenin de ne denli önemli olduğu konusuna değinen Dr. Ender Saraç konferansa katılan ve sağlık sorunları olan öğrenci ve vatandaşlarında sorularını cevapladı.

Konferans Vali Yılmaz Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ve beraberindeki İl Protokolünün hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim