Niğde Halk Sağlığı Müdür v. Dr. Ertan Değirmencioğlu; Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin “ebeler haftasını” kutluyorum.” dedi.


Niğde Halk Sağlığı Müdür v. Dr. Ertan DeğirmencioğluDünya'nın en eski mesleklerinden birisi olan “Ebelik Mesleği”nin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında “Ebeler Haftası” kutlanmaktadır.

21-28 Nisan Ebeler Haftası Anne, çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve de bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Ebelik, 1909 senesine kadar anneden kıza geçen, görgü ve de deneyime dayanan meslek olarak görülmüştür. O dönemde eğitim gerektirecek bir uzmanlık alanı olarak görülmeyen ebenin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde önemli bir rolü vardır.


Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve de sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin “ebeler haftasını” kutluyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim