Niğde'ye kurulması düşünülen Tıp Fakültesi'inde ilginç bilgiler geliyor. Bundan bir kaç ay önce OHU (Ömer Halisdemir Üniversitesi) Rektörü, Niğde Valiliği ile protokol imzaladı. Geçtiğimiz hafta Bor Fizik Tedavi Hastanesi ve Niğde Devlet Hastanesinin Araştırma Hastaneleri olarak Birlikte Kullanım Protokolü imzalandığı bilgisi verildi. Niğde'de bazı yerel basın  manşetten 2017 yılında Tıp Fakültesine Öğrenci alınacağını yazdı.

TBMM Bütçe görüşmelerinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise  Sağlık Bakanına bu konuda ilginç sorular sordu. 


2016 yılı Bütçe görüşmelerinde Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bakana Tıp Fakültesinin açılabilmesi Milli Eğitim Bakanına yönelttiği tutanaklarına da geçen sorusu şöyle: “Niğde halkının büyük beklentisi Tıp Fakültesidir. Karar YÖK'ten çıkmıştır, Sağlık Bakanlığından aylardır onay beklemektedir. Niğde Üniversitesi bütçesinde Niğde Tıp Fakültesi için bir ödenek ayrılmış mıdır? Dört yıl içinde Tıp Fakültesi açılması olası mıdır?” dedi.

Ömer Fethi Gürer Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde de TBMM tutanaklarında yer alan Sağlık Bakanına sorusunda da “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi için 2015'te Resmî Gazete'de karar yayınlandı. Yalnız, bilgilendiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığına ait devlet hastanesinin üniversite ile ortak kullanımı için bir protokol imzalanması gerekiyormuş, bir yıldır sizde bekliyormuş, Bakanlık bunu imzalamamış.
”dedi.

Bu  süreç sonrası  anlaşmanın yapıldığı açıklandı.

  Milli Eğitim ve Sağlık Bakanına soru olarak yönelten ve ayrıca konuyla ilgili Mecliste konuşma yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ömer Halisdemir Tıp Fakültesinin bir an  önce  fakülte olarak  faal olması için de çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.




 
Editör: TE Bilişim