Niğde Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi günlük 65-70 civarında diyaliz hastasına hizmet veriyor.


Niğde Devlet Hastanesindeki Diyaliz Ünitesine yeni görevlendirilen Uzman Doktor Zuhal Uçar, Nefroloji hekimi, diyaliz sertifikalı hekim ve 10 hemşireyle diyaliz hastalarına hizmet verildiğini söyledi. 


Diyaliz Ünitesi ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi veren Diyaliz Ünitesi Uzman Doktor Zuhal Uçar yaptığı açıklamada; 


‘Hemodiyaliz ünitemizde 16 seronegatif, 2 hepatit C, 1 hepatit B, 1 acil ve bir yedek olmak üzere 20+1 hemodiyaliz cihazımız mevcuttur. Ayrıca hastanemiz yoğun bakım ünitelerinde birer cihazımız ve portatif su sistemi cihazımız vardır. Ünitemizde günde iki seans olmak üzere haftanın altı günü hizmet verilmektedir. Hasta sayımız 65-70 arasında değişmektedir. Bunun yanı sıra servislerde ve yoğun bakımlarda yatan hastalarda hemodiyaliz hizmetinden ihtiyaç halinde yararlanmaktadırlar. Hemodiyaliz ünitesi hastalarına servis imkanı sağlamaktadır. Hastanemizde kayıtlı hemodiyaliz hastaları haricinde tatil dönemlerinde Niğde de ikamet eden hastalarda bu hizmetten yararlanabilmektedir. Dışarıda bir merkezde tedavi olan hastalar ilaçları bittiğinde başvurup reçete yazdırabilmektedirler. Hastalarımız evlerinden servis aracıyla alınıp diyaliz tedavisi sonrasında tekrar evlerine servisle bırakılmaktadır. Sabah seansında diyalize giren hastalarımıza kahvaltı öğle seansında diyalize giren hastalarımıza öğle yemeği hastanemizin diyetisyeninin kontrolünde sunulmaktadır. Diyaliz işlemi 4 saat sürmektedir. Her yatak başında televizyon ve wifi hizmeti hastalarımıza sunulmuştur’ dedi.

2015 yılı Ocak Eylül döneminde diyaliz ünitesinde 824 seans hasta tedavi olduğunu söyleyen Uçar, ‘Diyaliz ünitemiz modern fiziki yapısı bilgili ve güler yüzlü çalışan kadrosuyla Niğde de ki hastalara şifa dağıtmaya devam etmektedir. Ayrıca Böbrek yetmezliği konusunda ve hemodiyaliz ünitemizde Nefroloji uzman hekimi ile hastalarımızın tedavilerini düzenliyoruz. Ayrıca hemodiyaliz ünitemizde nefroloji uzmanının yanı sıra bir diyaliz sertifikalı hekim on sertifikalı hemşire ve yedi yardımcı personel çalışmaktadır’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim