Niğde İl Sağlık Müdürlüğünce Niğde'de faaliyet gösteren özel ve kamu diş hekimlerine "Temel İlkyardım Eğitimi" verildi.

Niğde Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Alirıza Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi ve Diş Hekimleri Odası Niğde İl Temsilcisi Dt.Sevgi ÖZBEK işbirliği ile Özel muayenehanesi bulunan diş hekimlerine yönelik 13-14 Mayıs 2014 tarihinde eğitmenlerimiz Mustafa ERDOĞAN ve Hakan SOYHAN tarafından “Temel İlkyardım Eğitimi” ve 28 Mayıs 2014 tarihinde Anes.Uzm.Dr. Fazilet KOCAÖZ ve Anes.Uzm.Dr. Edibe ÖZGÜR YÜRÜK tarafından “Diş Hekimliğinde Karşılaşılan Acil Durumlar” konulu eğitim verilmiştir. Eğitim sonucunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Harun YARDIMCI ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Banu Candan YILMAZ tarafından takdim edilmiştir."dedi.



İl Sağlık Müdürü Erdoğan açıklamasının devamında ; İlkyardım; bir hastalık veya kaza durumunda hastanın veya yaralının sağlık durumunun daha kötüye gitmesini engellemek, yaşam kalitesini üst seviyede tutmak ve acil yardım ekibi gelene kadar yapılan ilaçsız girişimlerdir. Kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansı vardır. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekir. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok kötüleşme ile yüz yüze kalabilir. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilkyardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi, ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemektir. İlkyardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilkyardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması halinde ilkyardımın önemi daha iyi kavranabilecektir. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilmesi mümkündür..


İlimiz özel muayenehanelerinde görev yapan diş hekimlerimize verilen eğitimde; eğitime katılan diş hekimlerimize konu ile ilgili içten , özverili ve başarılı katılımlarından dolayı teşekkür ederiz."dedi.


Editör: TE Bilişim