Niğde Sağlık il Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve de sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebelerin, sağlık sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Dr. Değirmencioğlu, yaptığı açıklamada, dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için her yıl Ebeler Haftası'nın kutlandığını söyledi.

Değirmencioğlu, anne çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemde anneye ve de bebeklere bakım hizmetleri veren ebelerin kutsal bir görev ifa ettiklerini kaydetti.

Ebelik mesleğinin 1909 senesine kadar anneden kıza geçen, görgü ve de deneyime dayanan meslek olarak görüldüğünü aktaran Değirmencioğlu, şunları kaydetti:  "O dönemde eğitim gerektirecek bir uzmanlık alanı olarak görülmeyen ebeliğin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde önemli bir rolü vardır. Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve de sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin Ebeler Haftası'nı kutluyorum."
 
Editör: TE Bilişim