Niğde'de yeni tip coronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, toplu taşıma araçları ve otobüs duraklarında dezenfekte çalışmaları yapıldı. Niğde Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 69 toplu taşıma aracında ve otobüs duraklarını dezenfekte etti.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, coronavirüsü sebebiyle toplu taşıma araçlarını, otobüs duraklarını ve umuma açık her yerde dezenfekte ettiklerini söyledi. Kaya, vatandaşların da kişisel temizliklerine dikkat ederek hijyen konusunda kendilerine destek olabileceklerini aktardı.

Niğde Belediyesi SS. 51 Nolu Özel Halk Otobüsleri kooperatifi Başkanı Rıdvan Eryiğit de belediye ekiplerince 69 aracı dezenfekte edildiğini aktardı. Özel kıyafet giyerek toplu taşıma araçlarını virüse karşı dezenfekte dileceğini ifade eden Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan; “Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ilaçlama çalışmalarını bugün itibariyle ilk çalışmanın yapılmaya başlandığını’ söyledi.

Vatandaşlarda son zamanlarda salgına karşı tedirginlik olduğunu belirten Kızıltan; " özel halk otobüslerine Belediye ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfekte işlemini geçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını daha sağlıklı bir şekilde kullanmaları için bu işlemleri belli periyotlarla yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla toplu taşıma araçlarımızı tercih edebilirler." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim