Memur-Sen’e bağlı Sağlık–Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal, bir alkollü içecek firmasının, bir alışveriş merkezindeki tanıtımı çerçevesinde çocuklar da dâhil gelenlere alkollü ürün dağıtmasına tepki gösterdi.

 

Bu olayın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkan Yeşildal, içkinin normalleştirilmesini eleştirdi. Ücretsiz alkollü içki dağıtımına ilişkin görüntülerini hayret ve üzüntüyle izlediğini belirten Yeşildal, “Bu yapılan skandal bir olaydır sorumlular bir an evvel cezalandırılmalı ve bu durum bir daha tekrar etmemelidir” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde alkol yudumlarken kameralara takılan ve 15 yaşında olduğu belirtilen çocuk görüntülerinden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal şunları söyledi: “Burada atlanmaması gereken başka bir olayda çocukların ve gençlerin alkol alması doğru değil de büyüklerin içki içmeleri doğrumu buna da idrak ederek düşünmemiz gerekmektedir. Yıl sonu yaklaştıkça bazıları para kazanmanın yollarını arıyor dikkatli olmamız gerekir. Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı bu konuya el atmak zorundadır.Alkollü içkilerin yaygınlaşması ve alkoliklerin çoğalması sonuçta bu bakanlıkları ve hepimizi ilgilendirmektedir. Yapılan araştırmalar şiddetin en önemli kaynaklarından birinin alkol olduğunu göstermektedir.”

Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal,  son olarak  "Her ne sebeple olursa olsun AVM'de veya başka bir yerde çocuklara içki dağıtılması ve içmeleri konusunda adeta teşvik edilmeleri topluma ve toplum sağlığına yapılan büyük bir ihanettir, büyük bir rezalettir” diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim