CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Çiftlik ilçesindeki uzman doktor açığı sorununu Meclis gündemine taşıtı.

CHP Milletvekili Gürer, 30 bin nüfusa sahip olan Çiftlik ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde başhekim, kadın doğum uzmanı ve genel cerrahi uzmanının bulunmadığına değindi.

Geçen yıl hastaneye diyaliz ünitesinin açılacağı söylenmesine rağmen halen açılmadığını da belirten Gürer, “Hastalar umutla bunu beklemesine rağmen bugüne kadar diyaliz merkezi de açılmamıştır. İlçenin merkezinde, köylerinde ve kasabalarındaki vatandaşlarımız, 70 kilometre ilerideki Niğde merkeze gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu anlamda ciddi bir mağduriyet vardır. Bir an önce diyaliz merkezinin açılması, doktor açığının giderilmesi istenmektedir” dedi.

CHP Milletvekili Gürer, “ Çiftlik ilçemiz genelde tarımla geçim sağlayan, yaygın olarak da geniş bir alana dağılmış ilçedir. Bu ilçe insanlarının sağlığının düşünülerek doktor açığının giderilmesi konusunda Hükûmeti ve yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Editör: TE Bilişim