Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü Niğde’de buruk kutladıklarını söyledi.

 

Niğde’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli Akkaya Barajında incelemelerde bulundu.

 

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan; “tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları yapılmaktadır.Ancak biz Niğde olarak bugünü buruk bir şekilde kutluyoruz. Nedeni ise 5 Haziran Dünya Çevre Gününde İlimizin en büyük sorununun çevre sorunu olmasıdır. Bu sorun hepinizin bildiği üzere Akkaya Barajımızın çevremize verdiği koku ve su kirliliği gibi rahatsızlıklardır” dedi.

 

Akaycan; “Sayın Valimiz ve milletvekillerimiz Akkaya Barajının sorunları için ilgili Bakanlıklar nezdinde çok sayıda girişimlerde bulunarak sorunun çözümü için gerekli adımların atılmasına öncülük etmişlerdir.Bildiğiniz üzere 2011 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kapatılarak yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurulmuştur. 2011 yılında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ismini alan kurumumuz gündeminin ilk sırasına Akkaya Barajının sorunlarını yerleştirmiş olup, bunun için gerekli çalışmaları başlatmıştır.

 

Sorunun çözümü iki aşamalıdır; birinci aşama olarak barajdaki mevcut kjrli atık çamurların temizlenmesi gerekmektedir.Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nun büyük gayretleri ile son aşamaya gelinmiştir. İkinci aşama da baraja, atık suların temiz olarak, kar ve yağmur sularının atık sular :ile karışmadan akmasının sağlanması gerekmektedir.Bu konuda Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ilimizi ziyareti esnasında Akkaya Barajında yapmış olduğu incelemeler neticesinde sorunun çözümü için kesin talimatlarını vermiştir. Kurumumuz Akkaya Barajının sorununun çözümü ve Baraja temiz su akması için kısa, orta ve uzun vadede çözüm önerilerini kapsayan projeleri, hazırlamıştır” şeklinde konuştu.

 

“Bakanımızın ziyaretinden sonra Bakanlığımızdan ve DSİ Bölge Müdürlüğünde konusunda uzman teknik elemanlar Akkaya Barajına gelerek sorunu yerinde görmüş ve çözüm için gerekli çalışmaları başlatmışlardır” diyen Akaycan,  Akkaya Barajının sorunun en kısa sürede çözüleceğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim