Niğde Burç Sağlık Mensupları Derneği basınla tanışma kaynaşma yemeğinde bir araya geldiler. 


Niğde Burç Sağlık Derneği 3 Martta yurt dışında  katarak hastası olan hastalar için Kamerun Togo gibi afrika ülkelerine gidip gönüllü ameliyat yapacaklarını açıkladılar.

Burç Sağlık Mensupları Derneği Yaptığı Açıklamada :Burç Sağlık Mensupları Derneği ilimizde görev yapmakta olan sağlık mensupları tarafından gönüllü olarak 2007 yılında kurulmuştur. İlimizde kurulan sağlık alanındaki ilk sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz ilimizde çalışmakta olan hekimlerimiz arasındaki diyaloğu artırma adına sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek sağlık mensuplarının kaynaşmalarını sağlayacak aktiviteler düzenlemektedir


Sosyal ve sportif aktiviteler: Yurt içi ve yurt dışı geziler, fotoğrafçılık kursu, ebru kursu, aile piknikleri, Pazar kahvaltıları, halı saha maçları, dağ yürüyüşü vs. faaliyetler
Mesleki Seminerler; Derneğimiz ilimizde görev yapmakta olan aile hekimlerine ve uzman hekimlere yönelik mesleki seminerler, dil kursları düzenleyerek hekimlerimizin mesleki gelişimlerine de katkı sağlamaktadır.
Dernek üyelerimiz boş zamanlarında yurt içi ve yurt dışı sağlık taramalarına da etkin olarak katılmaktadır.2010 yılında dernek üyelerimiz TİKA İLE ORTAKLAŞA proje kapsamında TOGO da sağlık taraması yapılmış olup sağlık taramasında;100 katarakt ameliyatı,100 fıtık ameliyatı,1000 hastanın muayenesi yapılıp ilaç dağıtımı yapılarak toplamda 1200 kişiye sağlık hizmeti ulaştırılmıştır
Derneğimiz bu yıl 13-22 Mart tarihleri arasında KENYA da Malindi şehrinde KATARAKT ve sağlık taramasına gidecek olup, Malindi de sağlık taraması kapsamında 200 katarakt ameliyatı gerçekleştirmeyi planlamaktadır'denildi


Niğde Burç Sağlık Mensupları Derneği   Amaçları 
a- Sağlığın korunması ile ilgili konferans, sempozyum, panel ve benzeri faaliyetler düzenler.
b-Sağlıkla ilgili bilimsel çalışmalar yapar, yaptırır  ve yapılan çalışmaları yayınlar
c-Toplumun sağlığı ile ilgili tıbbi, gıdai ve benzeri inceleme, tahlil ve araştırmalar yaparak toplumun aydınlanmasını sağlamak amacıyla yurt içi ve dışında her türlü faaliyette bulunur ve bu tür faaliyetlere destek olur.
d-Sağlıklı yaşama konusunda yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için gerekli faaliyetlerde bulunur
e-Sağlıkla ilgili konularda ilgili mercilerin dikkatini çekmek ve bilgilendirmek için çalışmalar yapar.
f-Sağlıkla ilgili olmak üzere yurt dışında bilimsel çalışmalar yapmak üzere eleman gönderir. Amacıyla ilgili vakıf veya vakıflar kurar. Kurulmuş vakıf dernek v.b. kuruluşlarla amacı doğrultusunda yapılan çalışmalarda iş birliği veya dayanışmaya gidebilir.
g-Doğal afet, salgın hastalıklar, savaş ve olağanüstü durumlarda insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın, yurtiçi ve yurt dışında gerekli çalışmaları yapar veya destekler.
h-Sağlıklı yaşamın temel unsuru olan sporla ilgili çalışmaları yapar veya destekler.
ı-Hayvan sağlığı ve çevre sağlığı konusunda her türlü çalışma yapar veya yaptırır, yapılmakta olan çalışmalara destek olur veya işbirliği yoluna gider.
i-Dernek, amacı doğrultusunda başarılı çalışmalar yapan veya yaptıran kurum, kuruluş ve şahısları ödüllendirebilir.


Haber-Foto :Enes Can Özmen 
Editör: TE Bilişim