Bor ve Niğde'de  son zamanlarda ishal vakası ile hastaneye başvuranların sayısında meydana gelen artışla birlikte , bunun şehir suyundan kaynaklandığına dair haberlerin çıkması üzerine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bor Belediyesi açıklama yaptı. Ancak Niğde'den her hangi bir açıklama yok...


 İlçemizde son zamanlarda hastaneye başvuranların sayısında meydana gelen artışla birlikte , bunun şehir suyundan kaynaklandığına dair haberlerin çıkması üzerine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Şehir Sularında kesinlikle herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirten Erat, “Sularımız Niğde Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarların da tahlil edilmekte olduğunu  ve son olarak Niğde Halk Sağlığı Laboratuarın dan gelen 04.09.2012 tarihli raporunu ekte sunuyoruz”  dedi.

 

Bu konuyla ilgili Bor Belediyesine yapılan eleştirilerin haksız olduğunu, bundan sonra  yalan yanlış, kulaktan dolma bilgilerle konuyla ilgili isnatlarda bulunanlara taviz verilmeyeceğini, gerekirse manevi tazminat davası açılacağını belirtti.




NİĞDE'DE DURUM FARKLI DEĞİL, AMA YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA YOK


Son 1 ay içerisinde, Niğde Devlet Hastanesi ve Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikâyetleri ile başvuranların sayısı 4 bin 120 kişiye ulaştı. Çok sayıda çocuk ile vatandaşın, ortak şikâyetlerle sağlık kurum ve kuruluşlarına akın etmesi, Niğde halkına içme ve kullanma suyunda bir sorun olduğunu düşündürdü.

1 Ay İçerisinde 4 Bin 120 Kişi Aynı Şikâyetlerle Hastanelere Koştu

Niğde’de son 1 ay içerisinde 1310 kişi Niğde Devlet Hastanesi koridorlarını bulantı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri ile doldururken, 1010 kişi de Niğde Devlet Hastanesi’ne ishal şikâyeti ile başvurdu. Öte yandan Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne de ishal ve kusma sebebiyle getirilen çocuk sayısı 1800’ü buldu.

NİĞDE'DE VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR 


Niğde Sağlık Müdürlüğü her ay düzenli olarak Niğde Geneli Tahlil Sonuçlarını İnternet Sitesinden yayınlardı. Yayınlar Neden Durduruldu ?



Niğde merkez, köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşların da aynı rahatsızlıklarından muzdarip olmasının içme ve kullanma suyu ile ilgili olumsuz düşüncelerini kuvvetlendirdiğini dile getirirken, içme suyunun sağlıklı olup olmadığının kendilerine açıklanmasını bekliyor.



 BOR İLÇESİ TAHLİL SONUCUNU DAHA BÜYÜK GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 




Editör: TE Bilişim