Niğde Üniversitesi ve Bor Belediyesinin işbirliğiyle Bor Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesinde yapılan Dünya Süt Günü etkinliğine ilgi yoğun oldu.
 
Dünya Süt Günü dolayısıyla Üniversitemiz Bor Meslek Yüksekokulu ve Bor Belediyesi işbirliği ile bir etkinlik düzenlendi. Üniversitemiz Bor Yerleşkesi içerisinde gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinliğe Bor'dan İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Sivil Toplum örgütleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Protokolü temsilen Daire Müdürlerive kalabalık bir vatandaş katıldı.
21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Bor Meslek Yüksekokulu ve Bor Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik 21 Mayısın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü gerçekleştirildi.
Bor Yerleşkesi içerisinde düzenlenen ve süt ürünleri firmalarının kurduğu stantlarla renklenen etkinliğe öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ücretsiz süt ve süt ürünlerinin ikram edildiği etkinlikte süt içme, halat çekme ve çuval yarışları düzenlendi. Öğrenci topluluklarının verdiği konserlerin ardından açılış programına geçildi.
Açılış töreninde ilk konuşmayı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptı. Erat, programın gördüğü ilgi nedeniyle şaşırdığını ve mutlu olduğunu ifade ederek etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Bor Meslek Yüksekokulu’nun Bor için çok büyük bir işlevi olduğunu belirten Erat, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’den Bor’a yeni okullar, yeni fakülteler açılması isteğinde bulundu.
Erat’ın ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Bor halkının etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Rektör Görür, etkinliğin kent-üniversite işbirliği adına güzel bir örnek olduğunu belirtti. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın Bor’a yeni fakülte veya yüksekokul açılması yönündeki isteğini de cevaplandıran Rektör Görür, Bor’da hayvancılık alanında kurulacak bir okula ihtiyaç olduğunu belirtti. Hayırseverlere seslenen Rektör Görür, “Eğer gerçekten Bor’a, Bor’da ekonomiye, Bor’da çiftçiye, hayvancılıkla uğraşan insanlara bir katkıda bulunmak istiyorsak, Bor’da bir canlanma istiyorsak buyurun Hayvancılık Araştırma Merkezi’ni kuralım. Bu merkezi üniversitenin kısa ve orta vadede kendi imkânları ile kurması şu aşamada çok zor, neredeyse imkânsız bu nedenle böyle bir desteğe ihtiyaç var” dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılarak destek olan firmalara Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından teşekkür belgesi verildi.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları Gösterisi ve Modern dans gösterilerinin gerçekleştirildiği etkinlik toplu süt içiminin ardından Neval Solak konseri ile son buldu.


Editör: TE Bilişim