Sağlık alanında ülkemizde ve dünyada söz sahibi olmayı amaçlayarak bu alanda önemli başarılara imza atan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi için daha önce teklif edilen Bor Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulmasına ilişkin karar, 6/12/2018 tarihli ve 413 sayılı Cumhurbaşkanı kararında yayınlandı.
Niğde ve üniversitemizin sağlık alanında gelişmesi için katkı sağlayacak olan Bor Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulması ile üniversitemizdeki fakülte sayısı da 11’e yükseldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin toplumun her kesimine hitap eden evrensel değerlerle donanmış bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizde şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarını gözeterek yeni bölümler ve fakülteler açıyoruz. Sağlık alanında ülkemizde devlet ve özel sektör tarafından önemli ölçüde yatırımlar yapılmaktadır. Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlayacak ve üniversitemizin özellikle sağlık alanındaki gücünü daha da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Rektör Kar ayrıca, sağlığı geliştirme ve sağlık alanında yapılan çalışmaların ciddi bir disiplin gerektirdiğinin altını çizerek, gerekli akademik personel istihdamı ile altyapı tamamlanır tamamlanmaz söz konusu fakültenin öğrenci alımına başlayacağını kaydetti.   
 
Editör: TE Bilişim