Bor Meslek Yüksekokulunda öğretim üyesi olan Hüseyin Haluk Şengezer, Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Şengezer, yapılan tetkitler sonucunda Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını ve şuanda karantina altında olduğu belirtti.

İDDİALARA YANIT

Hakkında çıkan iddialara sosyal medya hesabından cevap veren Hüseyin Haluk Şengezer, söylendiği gibi karantinadan kaçmadığını ve sağlık ocağında bayınlık geçirmediğini söyledi. 

Şengezer, "Sevgili arkadaşlarım, öğrencilerim ve dostlarım... Geçen hafta üniversitelerin tatil olması dolayısıyla izin alarak Ankara'ya gittim. Ankara'da kaldıgim süre içerisinde cumartesi günü (21 Mart'ta) öksürük ve Ateş sıkıntı yaşamaya başladım ve 22 Mart pazar günü öğle saatlerinde Ankara Gülhane Hastanesi'nin acil servisine giriş yaptım. Hemen corona şüphesiyle akciğer tomografisi çektiler. Tomografi sonucu temiz çıktı. Daha sonra Boğazımdan bir kültür aldılar. Ve kültür sonucununda bir süre sonra çıkacagini ifade ettiler. Bende yetkili kişilere, insanların içine girmeme garantisi vererek Niğde'ye gitmem gerektiğini söyledim. Dün sabah Ankara'dan yola çıkarak öğleden sonra Niğde Bor'a geldim ve okuluma gittim. Niğde'ye gelirken korona olduğuma dair en ufak bir bilgim yoktu. İşlerim bittikten sonra Niğdeye giderek aile hekimime muayene oldum. Ve dün gece saat on birde boğaz kültürünün pozitif çıktığı ortaya çıktı ve hemen gece saat 3'te ambulansla Ankara'ya Gülhane'ye karantinaya getirildim. Şu anda Gülhane'de karantinada ilk günümü doldurmak üzereyim. Sağlık durumum gerçekten çok iyidir." dedi.

KARANTİNADAN KAÇMADIM, İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ

Açıklamasının devamında, "Bu arada Niğde sosyal medyasında hakkımda yalanlarla dolu birçok haber çıktığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Çıkan haberlerde ortaya atılan benim karantinadan bir haftadır kaçtığım, tanının İstanbul'da konduğu,benim sağlık ocağında baygınlık geçirdiğim, hakkımda hakarete varan açıklamaların yapıldığı gibi konular maalesef beni çok üzmüştür. Yalanlarla insanları karalamak işin kolay kısmıdır. Bu haberleri yapanlar kendi karakter yoksunluklarini gözardı edip, herkese iftiralar atarak kendilerini tatmin etmektedirler. Elbette ki bu iftiraların hukuksal bir karşılığı olacaktır. O konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu arada beni bilenler bilir. Son derece sorumluluklarina bağlı ve duyarlı bir insanım. Korona olduğumu bile bile okula giderek insanları tehlikeye atacak kadar karaktersiz bir insan değilim. Benim bunu yaptığımı ima edenler kendi karakter bozukluklarını açık ve net ortaya koymaktadırlar. Tabii insanın kendisini bir süzgeçten geçirip eleştirmesi her insana nasip olmayan bir özellik. Sonuç olarak insanlar kendini göremediği için, başkalarına iftira atarak kendi egolarını tatmin etmektedirler. Sağlıklı günler diliyorum hepinize... Bu arada telefonunu eksik etmeyen, arayıp, soran sevdiklerime teşekkür ederim." dedi.

Editör: TE Bilişim