Bor İlçesinde
  bunaltıcı sıcakların başlaması ile birlikte   Akkaya Barajı kokusu yoğun hissedilmeye başladı ve ilçede son birkaç gündür salgın hastalıklar baş gösterdi.


Haber: Selim GÖKEL

Bor ilçesinde son birkaç gündür, İshal, bunaltı ve karın ağrısı şikayeti ile Bor Devlet Hastanesine  başvuranların sayısı sadece bir gecede birkaç bin kişi olduğu öğrenildi.


BİNLERCE KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU


Edindiğimiz bilgiye göre; Sıcak havaların artması ile birlikte  Bor İlçesinde salgın hastalıklar baş gösterdi. Bor Devlet Hastanesine binlerce kişi bunaltı, ishal ve karın ağrısı şikayeti ile başvurdu. Hastanelerde uzun sıra kuyrukları olurken, eczanelerde de ilaç alma sıraları oluştu. Bazı hasta yakınlarının  çocuklarının ellerinde kusma ihtimaline karşı poşetler olduğu görüldü.

Bor Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan üç doktorun ve kısıtlı personelin binlerce hasta ile ilgilenmekte güçlük çektiği görüldü. Daha çok çocukların etkilendiği salgın hastalığın içme suyu, Akkaya Barajında oluşan lağımın yoğun sıcaklardan dolayı buharlaşması ardından bu havanın Borlular tarafından teneffüs edilmesi, bu sulardan üretilen ürünler ve  iyi yıkanmadan yenilen yiyeceklerin neden olabileceği öğrenildi.

Bor İlçesinde her yıl meydana gelen bu salgın hastalıklar karşısında Borlular çaresiz. Hastanede ve eczanelerde sıra bekleyen hasta yakınları her yıl Bor İlçesinde yaşanan bu salğın hastalık karşısında önlem almayan yetkilileri suçluyor.


AÇIKLAMA YOK... 

Bor Kaymakamlığının, Bor Belediyesinin,  Bor Halk Sağlığı Müdürlüğünün ilçede yaşanan salgına karşı kayıtsız kaldıklarından şikayet eden hasta yakınları; Bu ilçede her yıl bu salgın yaşanır. Bunun neden kaynaklandığı ve tedbirleri konusunda bir çalışma yapılmaz. Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü neden ilgilenmez.  Bu salgın şehir şebeke suyundan mı?, Akkaya Barajının yaydığı mikroplardan mı? Barajın suyu ile üretilen ürünlerden mi? Bu konuda bir açıklama yok. Millet hastanelerde evlerde rezil ama bu durum hiçbir yöneticinin umurunda değil.   Herkesin dilinde bir “Akkaya Virüsü” kaç yıldır buna bile bir çözüm bulamadılar, yazıklar olsun.” dediler.

 


SENDİKALAR SUSKUN...

Diğer yandan bazı hastane görevlileri ise hastane de böylesi salgın hastalık anlarında  çalışma şartlarının zorluğundan bahsederken, üye bulmak için kırk takla atan ancak  Bor İlçesindeki böyle bir sorundan haberleri olmayan, Sağlık Sendikası yetkililerini suçladılar.

 

Editör: TE Bilişim