Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, hastanenin 126 olan yatak sayısını 164’e çıkarılacaklarını söyledi.

Dr. Balcı yaptığı açıklamada: “Niğde Devlet Hastanesi’ne bağlı ek bina olarak hizmet veren hastanemiz kurumumuzla gerekli çalışmaları yaparak branş hastanesi olarak ayırıp kendi bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Fizik Tedavi Hastanesinin branş olarak yoğun bir hasta potansiyelinin olduğunu söyleyen Balcı şöyle devam etti.” İlimiz hastanelerinde hasta yoğunluğu her geçen gün artmakta. Yatarak tedavi olan hastalarımız çoğalmakta, hastanelerimizde boş yatak bulmakta sıkıntı çekilebiliyoruz. Birliğimize bağlı tüm tesislerimizde yatak sayılarını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Fizik Tedavi hastanemizde fiziki olarak büyük bir hastane, yatarak tedavi alan hasta sayısı her gün artmakta. Hastalarımız uzun süreli yatarak tedavi almakta. Bu sebeplerden dolayı Fizik tedavi almayı bekleyen hastalarımız uzun süre yatakların boşalmasını bekliyorlar. Hastanemizde yapılan çalışmalarla 2 serviste tadilat başlatıldı. Amacımız her serviste tek kişilik içinde banyo ve wc si bulunan 18 adet nitelikli oda oluşturmaktır.

Bu çalışma ile yatak kapasitesi adet arttırılarak 126’ dan 164’e çıkarılacaktır. Böylelikle hastalarımıza daha kısa zamanda kaliteli sağlık hizmeti vermeyi planlamaktayız.” dedi.
Editör: TE Bilişim