Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin hasta yatakları yenilendi. 

Mevcut bulunan yataklar haricinde yeni yataklar alındığını söyleyen Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, “Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterliği olarak hastalarımıza en kaliteli ve modern sağlık hizmeti vermek birinci önceliğimizdir. Bu bağlamda hastaların rahatlığı bizim için vazgeçilmez bir unsurdur” dedi.

Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bölgenin tek dal hastanesi olması, yatak doluluk oranının sürekli artması ve rehabilitasyon hastalarının tedavilerinin uzun sürmesinden dolayı kullanılmakta olan hasta yataklarının ortopedik özelliğini kaybetmiş olup yerine daha konforlu yataklar alınarak tamamının yenisi ile değiştirildiğini belirtti.

Balcı, “Niğde Devlet hastanesinde diyaliz, yoğun bakım ve tüm servislerde zaten bu yataklara sahibiz. Bölgenin tek dal hastanesi olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemizi de aynı standartlara kavuşabilmesi için gerekli olan 126 adet yatak ortopedik yeni yataklar ile değiştirilmiştir. Hastanemizin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda yatak sayısının artırılması için ileri ki dönemler de hastanedeki 2 katın daha servise dönüştürülmesi gerçekleştirilecektir. Bu anlamda yatak sayısının 126 dan 36 yatak artırımı ile 162 ye çıkarılması planlanmaktadır. Bu sayede hastalar hem kısa sürede tedavi fırsatı bulacak hem de daha konforlu bir ortamda tedavileri sağlanacaktır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim