Bor Devlet Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde yapılan onarım ve yeniliklerin yanında, ihtiyaç olan bir çok cihazın da alımı yapılarak hastane hizmetine sunuldu.

Haber: Selim GÖKEL

Bor Devlet Hastanesi, 1937 yılından beri hizmet verdiğinden artan hasta sayısı ile birlikte fiziki yönden yetersiz kalmaktaydı. Son birkaç ay içinde yapılan yenileme çalışmaları ile poliklinikler başta olmak üzere, acil servis, ameliyathaneler, röntgen ve labarotuvar ve yoğun bakım üniteleri daha modern ve kullanımı kolay hale getirildi.

Hastaların zamanının değerli olduğunu benimseyen hastane yönetimi bu konuda yapılan fiziki ve bilişim çalışmaları ile hastaların gerek sıra, gerekse laboratuvar ve röntgen ihtiyaçlarını daha kısa sürede ve güvenilir şekilde donanım yaparak yenileme işlemlerini gerçekleştirdi.


Bor Devlet Hastanesi’nde yapılan yenileme çalışmalarında Yetişkin ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi,Ameliyathaneler, Laboratuvarlar, Röntgen Birimi, Acil Servis gibi bir çok çalışma ünitesinde yenilikler yapıldı. Hastanenin ihtiyacı olan, bir çok cihazın da temini ile birlikte Bor Devlet Hastanesi’nde yenileme çalışmaları hemen hemen bütün birimlerin zemin ve duvarları antibakteriyal olarak döşemesi ve boyaması yapıldı. Yoğun Bakım Ünitelerine son sistem cihazlar yerleştirildi. Laboratuvarlarda ve Röntgen biriminde yapılan yenileme çalışmaları ile hastaların zaman kaybının önlenmesi için gerekli bilişim çalışmaları yapıldı. Hastaların tahlil sonuçlarına anında hem doktorların bilgisayarlarında hem de hastanenin resmi internet sitesinden ulaşabilmeleri sağlandı. Hasta memnuniyeti açısından, poliklinikler daha genişletilirken, Acil Servis için gerekli yeni cihazların ve malzemelerin de alımı yapıldı.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Fatih ÇELİK ve Hastane İdari Mali İşler Müdürü  Rıza EKİNAY birlikte yaptıkları açıklamada;

Hastanemiz 1937 yılında yapılmış olup, 5 ayrı bloktan oluşmaktadır. Halkımıza daha etkin ve verimli bir Sağlık Hizmeti sunmak için hastanemiz sürekli kendini yenilemekte ve geliştirmektedir. Hastanemizdeki yer sıkıntısı nedeniyle 6 adet ek poliklinik yapılmasına rağmen mevcut binalar kapasiteyi kaldırmadığından dolayı hastanemizde fiziki mekan yetersizliği yaşanmaktadır. Bu nedenle yeni bir hastane binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Hastane bina ihtiyacımızın giderilmesi ve halkımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti almasını temin etmek için mevcut durumumuz Niğde Milletvekilimiz sayın Alpaslan KAVAKLIOĞLU ile paylaşılmıştır. Vekilimizin katkılarıyla Bakanlığımızca gerekli çalışmalar başlatılmış ilçemize 100 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılması planlanmıştır, söz konusu hastanenin proje ihalesi yapılmış olup en kısa zaman içerisinde bina hafriyatına başlanacaktır.

Yapılacak yeni hastanenin Sağlık Kompleksi şeklinde Bor Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile aynı yerde olması halkımızın sağlık hizmetine ulaşmasında kolaylık sağlayacaktır.

Gerek hastanemizin yenilenmesinde gerekse hastanemize cihaz alımında, ilçemize yeni bir hastane yapılmasında desteklerini bizlerden esirgemeyen vekillerimiz Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Bey'e teşekkür eder çalışmalarının devamını dileriz.” dediler.


Diğer yandan, Bor Devlet Hastanesinin yapılan yenilemeler ile uygun standartlara ulaştırılırken, halen daha önce dile getirdiğimiz bazı ünitelerde uzman doktor eksiğinin devam ettiği öğrenildi.

 




Editör: TE Bilişim