Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi, tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından hizmet kalitesini ve hasta memnuniyetini artırdı.

Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Kaçmaz, hastane bünyesinde bulunan doğumhane biriminde fiziki değişiklikler yapıldığını ifade etti. Yeni düzenlemeyle kadınların aynı ortamda doğum yapma stresini daha az yaşayacaklarını belirten Kaçmaz, "Anneler, bebekleriyle daha güzel vakit geçirebilecekler" dedi.

    Hastanenin kan alma ünitesinin de yeniden düzenlendiğini kaydeden Kaçmaz, "Bu sayede hasta mahremiyeti ilkesine uygun olan ayırma düzenekleri ve kan alma koltukları ilave edilerek, vatandaşların daha nezih bir ortamda hizmet almaları sağlanmış oldu" diye konuştu.

    Hastanenin randevu sisteminde de yeni düzenlemelere gittiklerini ifade eden Kaçmaz, şu bilgileri verdi, "Bundan sonra hastalarımız merkezi sistemle randevularını daha rahat alabilecekler. Hastaların bu amaçla 182 numaralı merkezi randevu sistemini aramaları yeterli."

        
FAKO YÖNTEMİYLE DİKİŞSİZ
KATARAKT AMELİYATI
 
 
     Bor Devlet Hastanesi’nde fako yöntemiyle dikişsiz katarakt ameliyatlarının yapıldığını da anlatan Başhekim Kaçmaz, "Kataraktın ilaçla veya gözlükle tedavisi mümkün değil. İlerlemesini de durdurabilecek etkili bir yöntem henüz bulunamadı. Tek tedavisi ameliyat. Ameliyat, şeffaflığını kaybetmiş olan göz merceğinin alınıp yerine yeni bir göz merceğinin yerleştirilmesi sistemine dayanmakta. Fako cihazı sayesinde göz içerisine çok küçük bir bölgeden girilerek ameliyat tamamlanmakta. Cihaz her türlü katarakta uygulanabilmekte. İşlem süresi kısalmakta ve ameliyatın emniyeti artmakta. İşlemi tamamlarken dikiş atmak gerekmemekte. Ameliyat sonrası iyileşme çok hızlı olmakta ve hastanın günlük faaliyetleri etkilenmemekte. Fako cerrahisi göz hastalıkları uzmanımız Op. Dr. Oğuz Karacaoğlu tarafından uygulanmakta" diye konuştu.

    
Hastanelerinde kapalı taş ameliyatının da yapılmaya başlandığını dile getiren Kaçmaz, şunları kaydetti, "Böbrek ile idrar torbası arasında yer alan üreterde (idrar kanalı) takılıp kalan taşlar açık ameliyat yapılmaksızın endoskopik (kapalı,) yoldan girişimler ile tedavi edilebilmekte. İşlem sırasında ışıklı bir cihaz ile önce idrar torbasına, sonra da taşın bulunduğu idrar kanalına girilerek ilerlenir ve taşın bulunduğu bölgeye gelince küçük taşlar değişik girişimler ile direkt dışarı alınır. Kalan parçalar tek tek temizlenir. Geri kalan çok küçük taşlar ise kendiliğinden dökülür. Bu yöntem sonrasında hastaya bir kesi yapılmadığı için hastanın iyileşmesi ve günlük aktivitelerine dönmesi çok hızlıdır"


Editör: TE Bilişim