İlkyardım Yönetmeliği kapsamında, Niğde Belediyesi personeline verilen ilkyardım eğitimlerinin ikinci etabı da tamamlandı.  İki gün seren eğitime katılan personel yazılı sınava tabi tutulduktan sonra başarılı olanlara "Temel İlkyardım Eğitimi Almış İlkyardımcı" sertifikası verilecek.

Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından ilki geçtiğimiz ay verilen "ilkyardım eğitimlerinin" ikincisi dün 112 İlkyardım Çağrı Merkezinde tamamlandı.  Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personel için 1, tehlikeli ve ağır işler kapsamında bulunan işyerlerinde de her 10 personel için 1 olmak üzere "Temel İlkyardım Eğitimi Sertifikası" almış yardımcı personel bulundurulması hükmü gereği, Niğde Belediye personeline 2 etapta ilkyardım eğitimleri verildi.  Geçtiğimiz ay yapılan ilk eğitime 34, dün tamamlanan ikinci etap eğitime de 14 belediye personeli katıldı.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında eğitim alan personele ilkyardımın temel uygulamaları ve 112 Acil telefonu arandığında dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı. Belediye personeline ilkyardım eğitimi veren Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları, sakatlıkla ve ölümle sonuçlanan kazalarda bu olumsuzluğun temel sebebinin yanlış ilkyardım uygulaması ya da müdahaleye geç kalınmasından kaynaklandığını ifade ettiler. Uzmanlar, kazalara yardım ekiplerinin 8-10 dakika gibi bir zaman diliminde ulaşabildiklerine dikkat çekerek, bu sürede bilinçli ilkyardım eğitiminin çoğu zaman hayat kurtardığını vurguladılar.

İki gün süren uygulamalı ve teorik eğitime katılan Niğde Belediyesi personeli yazılı sınava tabi tutulacak. Yazılı sınavda başarılı olan personel "Temel İlkyardım Eğitimi Almış İlkyardımcı" sertifikası alabilecek.

 

 

 

Editör: TE Bilişim