Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri pastane ve şeker imalathanelerini sıkı bir şekilde kontrol ediyor.

 

İl genelinde faaliyet gösteren pasta imalathanelerini denetleyen Gıda Denetim ekipleri işyerlerinin genel kurallara uyduğunu saptarken, eksiklikleri tespit edilen işyerlerine de eksiklerin giderilmesi için süre veriyor.


Denetimlerde işletmeler tepeden tırnağa denetlenirken, Gıda Mevzuatına uygun hareket etmeyen, halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezai işlem uygulanıyor.


Yapılan denetimlerde tezgahların ve personelin temizliğine, eldiven, bone ve önlük takıp takmadıklarına bakılırken, imalathanelerin genel hijyen kuralları, hammaddelerin muhafaza biçimleri ile kullanılan aparatların temizliği de titiz bir şekilde kontrol ediliyor. Ayrıca gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsatlı olup olmadığına ve son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğine bakılıyor.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen halkın sağlığını doğrudan etkileyen gıda imalathanelerinin en temiz şartlarda üretim yaparak, halka sunmalarını sağlamak amacıyla denetimlere ara vermeden devam edeceklerini, amaçlarının Niğde halkına güvenli gıda tükettirmek olduğunu söyledi.

 

Editör: TE Bilişim