Fazla egzersiz yapmaya zamanım yok diyenlerdenseniz Spor Eğitmeni Barış Kaymak’ın önerdiği, daha ince ve düzgün bacaklara sahip olmak için kısa sürede yapabileceğiniz bacak inceltme egzersizlerini deneyebilirsiniz. 



Ancak Kaymak’ın bir uyarısı var: “Fazla kilolarınız varsa sadece egzersiz yaparak kalın bacaklarınızı inceltemezsiniz. Bunun yanı sıra düzenli beslenmeye de dikkat etmelisiniz.” 


İşte, Spor Eğitmeni Barış Kaymak’ın Pudra.com okuyucuları için önerdiği 5 bacak inceltme hareketi…










1 – Wall squat
Düz bir duvar ile bel çukurunuz arasına bir top koyun. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Kalçanızı diz seviyesine kadar aşağıya doğru indirin. 1-2 saniye bekleyerek tekrar yukarı kalkın. Toplam 12 tekrar, 2 set şeklinde uygulayın.

























2- Lunge 
Vücudunuzun üst kısımını sabit tutararak öne doğru bir adım atın. Öndeki dizinizi maksimum 90 derece bükerek kalçanızı aşağıya doğru inip 1-2 saniye bekleyerek aynı şekilde yukarı doğru kalkın. Buradaki önemli nokta, öndeki bükülü olan dizinizin parmak uçlarınızı geçmemesi. Hareketi her iki bacak için 12 tekrar, 2 set olarak uygulayın.









3- Sumo squat
Ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha fazla açın. Sağ ayak parmak ucunuzu sağ tarafa, sol ayak parmak ucunuzu sol tarafa doğru yöneltin. Kalçanız dizlerinizle aynı hizaya gelene kadar eğilin ve tekrar yukarı kalkın. Hareketi parmak uçlarınıza kalkarak sonlandırın.











4- Step up
Step tahtasının 15-20 cm uzağında durun. Sağ ayağınızı tahtanın tam ortasına koyun ve karın kaslarınızı sıkarak kendinizi yukarıya kaldırın. Sağ ayağınızı step tahtasından ayırmadan tekrar aşağıya ininin. Sağ ve sol bacak için 10-12 tekrar, 2 set şeklinde yapın. Hareketi daha da zorlaştırmak için dumbell (ağırlık) kullanabilirsiniz.








5- Glute kick
Yüzüstü pozisyondayken dirseklerinizi V şeklinde yere koyun. Sağ dizinizi 90 derece bükün, topuğunuzu tavana değdirecekmiş gibi yukarı kaldırın ve indirin.

















Barış Kaymak kimdir? 
Spor Kondisyonerleri Derneği Kurucusu olan Barış Kaymak, aynı zamanda derneğin eğitim departmanı sorumlusu ve uzun zamandır uluslararası alanda müsabakalara katılan sporcuların kondisyonerliğini yapıyor. Kaymak ayrıca Golf Performance Turkey'nin de kurucusu.




Editör: TE Bilişim